Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte, Koca'nın açıklamaları: 

* (Kılıçdaroğlu'nun aşı iddialarıyla ilgili soruya) Maalesef pandemi sürecinde merkezde durarak, 83 milyon vatandaşımıza eş bir şekilde hizmet etme gayreti içinde olduk. Maalesef bu dönemde vatandaşımızın zihnini bulandırmak isteyen ve siyasi arenaya çekmek isteyenler oluyor. Vatandaşımıza bu anlamda verilmeyecek hiçbir hesabımız yok. 83 milyon vatandaşımızla birlikte beraber olarak mücadeleyi devam ettirmekten yanayım ve başarıda 83 milyon vatandaşımızın olmuş olacak.

* (Genel kurulu bilgilendirmeniz istenmişti CHP'li milletvekilleri tarafından. Gelecek misiniz genel kurula?) İstenirse her zaman her yere gelirim.

* (Merhum Saraç'ın cenazesinde sosyal mesafe kurallarına uyulmadığına ilişkin bir eleştiri de var. Nasıl cevap verirsiniz?) Özellikle pandemide salgının nasıl seyrettiği ve bulaşın nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Kalabalık ortamlarda ve kapalı ortamlarda bu bulaşın daha da fazla olduğunu biliyoruz ve hep bunu ifade etmeye çalıştık. Ben cenazede o tarz mesafenin ortadan kalkabileceği bir görüntünün olabileceğini öngöremedim. Öngörmem gerekiyor muydu? Evet, gerekiyordu. Bu benim kusurum. Vatandaşımızdan bu anlamda özür diliyorum. Herkes eşit fedakarlık göstererek pandemi döneminde mücadeleye katkı sağlamalı. Yani kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durmaya gayret göstermeliyiz. Teşekkür ediyorum.