Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Kara, dün Türkiye'ye gelen ve diğer aşılar gibi güvenilirliği de tartışılan aşı hakkında açıklamalarda bulundu.

''100 KAT DAHA AZ RİSKLİ''

Covid-19 aşılarının güvenilirliği hakkında ilginç bir örnek veren Ateş Kara, ''Covid-19 aşıları arabanıza binip bir yerden kısa bir mesafeye giderken aldığınız riskten 100 kat daha az riskli!'' ifadesini kullandı.

''RİSK O DERECE DAHA DÜŞÜK''

Kara bu konuda "Eğer bugün siz arabanıza binip bir yerden kısa bir mesafeye gidiyorsanız, aşı sizin o kısa yolculuğunuzdan 100 kat daha az risk taşıyor. Yani otomobille yapılan yolculuktan 100 kat güvenli. Kaldı ki bu kıyaslamam en riskli aşı ile ilgili. Risk o derece düşük" şeklinde konuştu.

ECZANELERDE SATIŞI BEKLENMİYOR

Sağlık Bakanlığı'nca aşıların test edileceğini de aktaran Kara, Covid-19 aşılarının yakın zamanda eczanelerde satışının beklenmediğini de vurguladı.

Dünyanın aşıya talebinin çok fazla olduğunu kaydeden Ateş Kara, Çin'in geliştirdiği inaktif aşının üretim dozunun 500 milyon olduğunu, aşıların eczanelere gelişinin en iyimser ihtimalle 2 yılı bulabileceğini söyledi.