Dünya çapında 4.8 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsüne karşı Pfizer/BioNTech’in ortak geliştirdiği Koronavirüsü aşısıyla ilgili dikkat çekici bir adım geldi.

5-1 YAŞ ARASINA AŞI

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, iki şirketin ABD’nin denetleyici kurumu Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) bu aşının 5 ile 11 yaş aralığındaki çocuklara yapılmasının önünün açılmasıyla ilgili bir başvuru yaptı.

Şirketlerin, Comirnaty isimli aşının acil kullanım onayı alması için resmi belgeleri ve araştırma sonuçlarını FDA ile paylaştığı duyuruldu. Eğer bu yaş grubundaki çocuklara aşı yapılmasına onay verilirse ABD’de 28 milyondan fazla çocuğa aşı yapılabilecek.

FDA yetkilileri bu konuyu gündemlerine aldıklarını ve hızlı bir toplantı gerçekleştireceklerini duyurdu. Gazeteye konuşan yetkililer 26 Ekim’de bir toplantı yapılacağını açıkladı.

FDA’nın üst düzey yetkililerinden Dr. Janet Woodcock, geçen hafta yaptığı açıklamada, “Çocuklara, yetişkinlere verilen aşılardan daha farklı bir dozaj ya da formül verilmeli” demiş ve 5-11 yaş arasındaki çocuklara aşı yapılmasına kapıyı aralamıştı.