2018'de kampanya yürütürken bağırsaklarından bıçaklandığından beri aşırı sağcı liderin sağlığıyla ilgili endişeler var.Bolsonaro saldırıda ağır yaralandı ve kanının yüzde 40'ını kaybetti. O zamandan beri birkaç operasyon geçirdi.

‘’YALNIZCA TANRI KALDIRABİLİR’’

66 yaşındaki Bolsonaro, ameliyat gerektirmeyen bağırsak tıkanıklığı tedavisinin ardından Pazartesi sabahı ofisine döneceğine söz verdi.Bolsonaro, başkanlığına atıfta bulunarak hastaneden ayrılırken, "Beni o sandalyeden yalnızca Tanrı kaldırabilir" dedi.

Bolsonaro, "İlk günden ayrılmak istedim ama izin vermediler. Umarım 10 gün sonra mangalda kaburga yiyebilirim" diye ekledi.

‘SALGIN’ BASKISI

İki buçuk yıllık tartışmalı bir cumhurbaşkanlığının ardından Bolsonaro, pandemiyi ele alış biçimi konusunda artan bir baskı altında.Ayın başında on binlerce kişi yolsuzluk iddialarını protesto etmek için sokaklara döküldü.

Brezilyalı lider, krize ulusal bir yanıt verilmemesi ve aşılara, sokağa çıkma yasağına ve maske takmaya yönelik şüpheciliği nedeniyle ağır bir şekilde eleştirildi.Geçen ay, ülkede Covid-19 ölümleri 500 bini aştı. 

(BBC)