Deneye katılan köpeklerin neredeyse yarısı, et, tahıl ve bazı sebzelere dayalı bir şekilde beslenip, rutin olmayan bir şekilde ilaç alırken, vegan köpeklerin sadece üçte biri ilaç kullanıyordu.

Her zaman için, hastalıklardan kurtulmak için tasarruf edilen para ve psikolojik sıkıntılar, araştırmalara göre vegan yiyecekleri de lezzetli bulduğu bildirilen köpeklerle birleştiğinde, araştırmacılar vegan diyetine geçişin önemli olabileceğini öne sürüyorlar.

CİDDİ FARK

İngiltere'deki Winchester Üniversitesi'nden Andrew Knight yaptığı açıklamada, "Çalışmamız bugüne kadar yayınlanan en büyük çalışmadır. Köpekler için en sağlıklı ve en az tehlikeli diyet seçeneklerinin, beslenme açısından sağlıklı vegan diyetleri olduğunu ortaya çıkardı" dedi.

Bitki temelli savunuculuk grubu ProVeg tarafından finanse edilen ve Plos One dergisinde yayınlanan yeni araştırmaya katılan köpeklerin yarısından biraz fazlası geleneksel bir diyetteydi; üçte biri çiğ et yedi ve yüzde 13'ü bitki ve tahıllarla beslendi. Veganların yüzde 36’sında, tipik bir beslenme şeklindeki köpeklerin yüzde 49'unda ve çiğ et yiyenlerin yüzde 43'ünde sağlık sorunları meydana geldi.

KÖPEK KATİLİ OBEZİTE

Vegan diyetindeki köpeklerin sadece yüzde 9'u ve çiğ et yiyen köpeklerin yüzde 8'i doktora dört veya daha fazla ziyaret gerektirdi. bu oran tipik bir beslenme şeklindeki köpeklerde yüzde 17'ydi.

Knight, çiğ et diyeti uygulayan köpeklerin bazı ölçülerde vegan grubun hemen önünde çıktığını, ancak aynı zamanda ortalama olarak daha genç olduklarını kaydetti. Ayrıca, önceki çalışmaların çiğ et ürünlerinin zararlı patojenlerle kirli olma olasılığının daha yüksek olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Araştırmacılar, daha fazla kilolu köpeklerin vegan seçeneklerden daha kalorili olma eğiliminde olan standart köpek maması yediğinden şüpheleniyor ve tıpkı insanlarda olduğu gibi, obezite de bir köpek katilidir. (The New York Post)