12 Aralık Cumartesi günü paylaşılan güncel corona virüs tablosunda bir günde iyileşen hasta sayısındaki ani artış dikkat çekti. 

Cuma günü açıklanan tablodaki iyileşen toplam hasta sayısı 458 bin 109 iken, Cumartesi bu sayı aniden 1 milyon 581 bin 565’e çıktı. 

Aynı şekilde bakanlığın şimdiye kadar yayımladığı verilerde günlük iyileşen hasta sayısı hiçbir zaman 6 bini bulmazken, 12 Aralık’ta 20 binin üzerinde iyileşen hasta sayısı açıklanması sosyal medyada günün konusu oldu.

TTB'DEN TEPKİ: ÜLKEMİZ ADINA ÜZÜNTÜ VERİCİ

TTB Covid İzleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, tablodaki değişimi üzüntü verici olarak değerlendirdi. Pala, "Sağlık Bakanlığı'nın ‘turkuaz tablo’ diye bilinen günlük  Covid-19 veri açıklama tablosunu pandeminin başlangıcından bu yana güvenilir olmaktan çıkaran yaklaşımları ülkemiz adına üzüntü verici. Bu tablodan yola çıkarak haftalık analiz ve değerlendirme yapmak neredeyse olanaksız artık” dedi.

1 MİLYON KİŞİLİK MUCİZEVİ FARK

CHP'li eski Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil de, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı tablodaki 1 milyon kişilik değişimi “Mucizevi fark” olarak değerlendirdi. 

İrgil, “Samimiyetle bir bilim insanı, doktor olarak merak ediyorum 11 Aralık'ta toplam iyileşen 458 bin iken, 12 Aralık'ta 1 milyon 581 bin oldu. Dün günlük iyileşen 5 bin 516 kişi iken bugün 20 bin 191 olmuş.  Bir gün içinde 1 milyon kişilik bu mucizevi farkın nedeni nedir? Ayrıca böyle büyük ve keskin sayısal değişimler için bir açıklama yapılmadığı zaman toplumda güvensizlik oluşuyor” diyerek böylesi büyük rakam değişimlerinde bakanlığın nedenlerini de açıklamasının, bakanlığa güveni arttıracağını söyledi. İrgil, “Bir olasılık da; sağlık politikası açısından uluslar arası bir gereklilik olmuş olabilir” ifadelerini kullandı.