Virüs, 2019'un sonlarında ortaya çıktı ve uzun vadede nasıl davranacağını tahmin etmek zor. Ancak birçok uzman, virüsün sonunda soğuk algınlığı gibi bir rahatsızlığa dönüşmesinin muhtemel olduğuna inanıyor.

DÜNYANIN ÜÇTE BİRİ

Bu, insanlar zamanla enfeksiyon veya aşı yoluyla bağışıklık kazandıkça olur. Diğer virüsler de benzer bir yol izledi. 1918’de yaşanan grip salgını, corona virüsün seyri hakkında ipuçları verebilir.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, dünya nüfusunun üçte birinin kuşlardan kaynaklanan bu virüsle enfekte olduğunu tahmin ediyor. Sonunda, enfekte insanlar öldükten veya bağışıklık geliştirdikten sonra, virüs hızla yayılmayı bıraktı. Daha sonra, uzmanların mevsimsel olarak dolaşmaya devam ettiğini söylediği daha az öldürücü bir forma dönüştü.

YOK EDİLEN TEK VİRÜS ÇİÇEK HASTALIĞI

Bununla birlikte, yeni corona virüs varyantlarının ortaya çıkması, gelecekteki virüs mutasyonlarının daha ciddi hastalığa neden olması veya aşılardan kaçması durumunda tabloyu karmaşıklaştırabilir. İnsanların zaten hastalandıktan veya aşı olduktan sonra yeniden enfekte olma olasılığı göz önüne alındığında, virüsün tamamen ortadan kalkması pek olası değildir.

İnsan popülasyonundan yok edilen tek virüs çiçek hastalığıdır. Bunun nedeni, insanların hastalandıktan veya aşılandıktan sonra bu virüse karşı kalıcı bağışıklık geliştirmeleridir. (AP)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com