Araştırmacılar, insanları corona virüs ile yeniden enfeksiyona karşı korumak için gereken bağışıklık tepkisinin, yeni bir insani meydan okuma denemesinde araştırılacağını açıkladı.

5 BİN POUND ÖDENECEK

Covid için ilk insan mücadelesi denemeleri, bu yıl başlamıştı. Şimdi Oxford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, daha önce corona virüs geçirmiş kişilerden oluşan yeni bir insani meydan okuma denemesi için araştırma etiği onayı aldıklarını açıkladılar. İşe alımların önümüzdeki birkaç hafta içinde başlaması bekleniyor.

Katılımcılar sağlıklı, düşük risk altında, 18 ile 30 yaşları arasında ve denemeye katılmadan en az üç ay önce koronavirüs ile enfekte olmuş olmalıdır. Her bir gönüllünün deneme süresince en az 17 gün karantinaya alması ve 12 ay boyunca takip edilmesi gerekeceğinden, katılımcılara tam çalışma için 5 bin poundun biraz altında geri ödeme yapılacak.

TAKİP EDİLECEK

Oxford Üniversitesi'nde aşı profesörü ve çalışmanın baş araştırmacısı Helen McShane, "Bu çalışmanın amacı, ne tür bir bağışıklık tepkisinin yeniden enfeksiyonu önlediğini belirlemektir" dedi. McShane, ekibin T hücreleri ve antikorlar dahil olmak üzere katılımcıların bağışıklık tepkisinin çeşitli bileşenlerinin seviyelerini ölçeceğini ve ardından katılımcıların virüse maruz kaldıklarında yeniden enfekte olup olmadıklarını takip edeceğini söyledi.

(Guardian, çeviri:polemikhaber)