Aile hekimlerinin çalışma şartlarını aktaran Sezen, “Aile hekimlerinin esnetilmiş mesaileri ve poliklinik sınırlamaları olmadı. Gebe izlemleri, bebek izlemleri, gebe, bebek ve yetişkin aşılamaları gibi koruyucu hekimlik görevlerimiz de devam ediyor. Covid konusunda merakları olanlara da danışmanlık yapıyoruz. Çok kısıtlı fiziki şartlarda ülkenin sağlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Poliklinikler kapatılıp, öncelikli olmayan tedaviler ertelenince insanlar aile hekimlerine gelmeye başladı. Covid aşıları da aile hekimlikleri tarafından yapılmaya başlandı. Böyle bir yoğunlukta çalışıyoruz” dedi.  

“BİR HAFTA BOYUNCA POZİTİF VAKA GELMEDİĞİ OLMUŞTU”

Türkiye’de vaka sayısının Avrupa’nın zirvesine çıkması, salgın açısından korkutucu bir tabloyu gözler önüne serdi. AHEF Başkanı Sezen vakaların artış nedenlerini şöyle yorumladı: Virüsün kendi özelliği nedeniyle mutasyon geçirip daha bulaşıcı bir hâl alması, hareketliliğin artması, insanların anti propagandalara aldanmasıyla, havaların düzelip dışarıya çıkışların artmasıyla ve kontrollerin gevşemesiyle birlikte giderek artan vakalar oldu. Benim 1 haftaya yakın listemin sıfır vaka olduğu dönem olmuştu. Yeni normalleşme, normalleşme gibi algılandı.

“AŞI YAPTIRMAKTA TEREDDÜT ETMEYİN”

Türkiye’de aşılamanın belirli gruplar halinde sürdüğü bu dönemde, insanların aşılar hakkında soru işaretleri var. Dr. Sezen, aşı yaptırmak konusunda tereddüt edilmemesi uyarısını yaptı. “Annem çok hasta. Aşılanmasın, diyen evlatlar var. Bunu yapmayın” diyen Sezen, hangi aşı çeşidi bulunulabiliyorsa yaptırın çağrısında bulundu.

“ATAMA BEKLEYEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI VAR”

Sağlık çalışanlarının yükünün arttığını vurgulayan Sezen, atama bekleyen sağlık çalışanlarının atamasının yapılmasıyla, yükün azaltılabileceğini söyledi. Hastanelerdeki ekipmanların artmasının sevindirici olduğunu ancak bunları kullanacak sağlık çalışanlarına ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi Sezen.