Testler, kadının Aralık sonunda Delta ve daha sonra Ocak ayında Omicron olmak üzere iki farklı varyantla enfekte olduğunu gösteriyor.

‘BAĞIŞIKLIKTAN KAÇIYOR’

İspanyol sağlık çalışanı, ilk pozitif PCR testinden sonra herhangi bir semptom geliştirmedi, ancak üç haftadan kısa bir süre sonra öksürük ve ateş geliştirdi ve bu da onu başka bir test yaptırmaya sevk etti. Testler detaylı bir şekilde analiz edildiğinde, hastanın iki farklı corona virüs varyantı tarafından enfekte olduğu ortaya çıktı.

Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi'ndeki bir sunumda, çalışma yazarı Dr. Gemma Recio, vakanın Omicron'un "diğer varyantlarla doğal bir enfeksiyondan veya aşılardan elde edilen önceki bağışıklıktan kaçabileceğini" vurguladığını söyledi.

HERKES DEFALARCA ENFEKTE OLACAK

Çok daha bulaşıcı Omicron varyantı ortaya çıktıktan sonra Aralık 2021'de Covid-19’un yeniden bulaşmaları keskin bir şekilde yükseldi ve Mart ayının başlarında BA.2 adlı biraz farklı bir versiyonu ortaya çıktığında başka bir artış oldu. Bilim insanları, sonunda herkesin yaşamı boyunca iki kez ve muhtemelen daha birçok kez Covid-19’a yakalanacağını tahmin ediyor. (BBC)