Dünya Erkek Sağlığı Dergisi'nde yayınlanan bilimsel bir makalede, virüse yakalanan erkeklerle yakalanmayan erkekler arasındaki doku kompozisyonundaki farklılığı gözlemledi. 

COVID-19, kan damarlarında hasara neden olabilir ve bu da, penisin içindeki sünger benzeri doku dahil olmak üzere, damarların sağladığı vücut kısımlarına zarar verebilir.

65 YAŞ ÜSTÜ DENEKLER KULLANILDI

Miami Miller Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin üreme ürolojisi programının müdürü ve doçenti Ranjith Ramasamy çalışmaya öncülük etti. 

Ramasamy, sertleşme sorununun "virüsün olumsuz bir etkisi olabileceğini" söyledi. Araştırmada, sertleşme sorunu (erektil disfonksiyon) olup ameliyat geçiren dört erkeğe odaklanıldı. İkisine COVID-19 geçirmiş, ikisi olmamıştı ve hepsi 65 ile 71 yaşları arasındaydı.

Corona virüsü olan iki erkek, gözlemlerden altı ve sekiz ay önce enfekte oldu, biri virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı, diğeri ise kaldırılmadı. COVID-19 geçiren iki kişinin penis dokusunda virüs kalıntıları gözlendi.

‘’EN İYİSİNİ YAPMALIYIZ’’

Ramasamy, "Pilot çalışmamızda, daha önce ED'den [erektil disfonksiyon] şikayet etmeyen erkeklerin COVID-19 enfeksiyonunun başlamasından sonra oldukça şiddetli ED geliştirdiklerini bulduk" dedi. 

Ramasamy ile çalışan tıp öğrencisi Eliyahu Kresch, "Bu son bulgular, COVID-19'dan kaçınmak için elimizden gelenin en iyisini yapmamız için bir başka neden" dedi.


(Sky News,Çeviri:polemikhaber)