Doktorlar, aşıdan sonra ağrıyan kollar, yorgunluk, kas ağrıları veya ateşlenmeleri memnuniyetle karşıladılar. Bunun nedeni, bu semptomların tehlikeli "reaksiyonlar" olmaması ve bağışıklık sisteminin aşıya olumlu tepki verdiğinin işaretleri olmasıdır.

ATEŞLENMEK BÜNYEYE FAYDALI

Ateşle ilgili olan şey, aslında vücudunuzu istila eden virüslerden veya enfeksiyonlardan kaynaklanmamasıdır. Ateş, vücudunuzun kendisi için yaptığı bir şeydir. Ateş, bağışıklık sistemimizin metabolizmamızı ve beyaz kan hücrelerimizin etkinliğini artırmak ve enfeksiyonlarla savaşmak için oluşturduğu yararlı bir yanıtın parçasıdır.

AŞIYA GÖSTERİLEN REAKSİYON

Yani bir aşıdan sonra ateşimiz yükseldiğinde, bağışıklık sistemimiz tam olarak istediğimiz şeyi yapıyor demektir. Bağışıklık sisteminin dikkatini çekmesini ve bir yanıt vermesini istiyoruz.

Bazıları için bu ateş anlamına gelebilir, ancak hemen hemen herkes için bu, aşı yapılan yerde bir kol ağrısı veya şişlik anlamına gelir. Tüm bunlar, aşıyı fark eden bağışıklık sisteminin aşıya karşı gösterdiği reaksiyon. Bağışıklık bu işi yapmazsa, corona virüse karşı bağışıklık oluşması mümkün değil. (Forbes)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com