Zamanın yarattığı izleri dolgu ile silin Dolgu uygulaması hem görünüm hem de sağlık sorunlarında sıklıkla başvurulan yöntemlerden biridir. 

Zamanın getirdiği yaşlanma izlerini, aydınlık ve genç bir yüze sahip olmanın en kolay ve hızlı yoludur. 

Bu kadar sık tercih edilmesini en temel sebebi ise güvenli ve sağlık açısından sorun yaratmayan bir içeriğe sahip olmasıdır.

Tedavi amaçlı dolgu yapılmasına uygun olmayan kişiler ise; bağışıklık sistemi ile ilgili sorun yaşayanlar, yara izleri iyileşmeyen, diyabet hastası olan ve belli maddelere alerjisi olan hastalardır.

Dolgu uygulamasının yapılabileceği bölgeler; elmacık kemiği, çene hattı ve dudak belirginleştirme, dudak üstünde oluşan ince çizgiler, derin şekilde oluşan yara ve sivilce izleri, çöken göz altının doldurulması ve dudak – burun kenarlarında oluşan çizgilerdir.

Dolgu uygulaması yapılabilecek bölgeler

Dudak bölgesine dolgu uygulaması; yaş ile dudaklar incelerek hacmini ve şeklini kaybeder. 

Eski şeklini kazandırmak için hyalüronik asit içeren dolgu uygulamaları tercih edilir. 

Burun - ağız bölgesine dolgu uygulaması; zaman içerisinde yağ dokusu kaybı ile bu bölgelerde çizgilenme başlayabilir. Bu çizgiler kişileri yorgun ve solgun gösterebilir. Cildi canlandırmak ve kırışıklığı azaltabilmek için hyalüronik asit bazlı dolgu uygulamaları yapılabilir.

Yanaklar, şakaklar ve alt çene bölgesine dolgu uygulaması; bu bölgelerde oluşan yaş almanın getirdiği sarkmalar için dolgu uygulaması yapılır. Yapılacak işlem sayesinde kişi daha genç ve hacimli bir cilde sahip olur.

Çene hattı için günümüzde sıklıkla tercih edilen uygulamalardan biri de jawline dolgudur. Jawline dolgu, çene ucundan kulak önlerine kadar uzanan kemik hattına uygulanan dolgu işlemidir. Bu dolgu sayesinde çene hattı belirginleşerek yüz daha çekici bir görünüm kazanır.

Kaş düşüklüğü sorununa yönelik dolgu uygulaması; hem sağlık açısından hem de görünüm açısından kişinin yaşam kalitesi olumsuz etkilenir. Yapılacak dolgu ile kaşlar yukarı kaldırılır ve kişinin görünümü iyileştirilir.

Dolgu yönteminin sık tercih edilmesinin sebeplerinden biri de uygulama ve iyileşme sürecinin oldukça kolay geçmesidir. Uygulama öncesinde uzman hekim ile dolgu yapılacak yerler belirlenir. Lokal anestezi için krem uygulanarak bölgenin uyuşması beklenir. Uyuşma gerçekleştikten sonra dolgu işlemine başlanır. 

İşlem yapılacak bölgelere göre değişmekle beraber 30 dakika kadar sürer. İğne ile yapıldığı için iğne izlerinin 1 – 2 saat kadar kalması oldukça normaldir. İşlemden 2 saat sonra izler kendiliğinden geçer.

Yüz dolgusu ne kadar sürer sorusuna cevabımız yaklaşık olarak 10-30 dakika arası olacaktır. 

Uygulamadan hemen sonra normal yaşantınıza dönebilirsiniz. Uygulama için enjeksiyon yapılan bölgede hafif bir şişme ve kızarma oluşabilir. Uygulamanın ardından 1-2 gün içinde bu belirtiler tamamen geçer. İşlem sonrası kişi gündelik hayatına kolaylıkla geri dönebilir.