Dr. Serdar Savaş, Çin menşeli Coronavac aşısının 3. faz test sonuçlarını değerlendirdi. "Aşılama başlamış olan bir ülkede 3. faz test yapılamaz" diyen Savaş "Bu nedenle Bakanlığın yaptığı açıklamanın ne olduğunu anlamış değilim. Her zaman olduğu gibi işin içinde bir katakulli vardır. Artık bakanlıktan bir açıklama geldiğinde bakıyoruz bunun neresinde bir sahtekarlık var diye. 3. faz çalışması hangi tarihlerde yapıldı? Kişilerin yaş grupları nedir? Hastaneye yatışı %100 engellediğini nereden bildiniz? Ya bu arkadaşlar aşılama başladıktan sonra 3. faz çalışmalarına da devam ettiler -ki bu yapılamaz-, ya da kendi kafalarından böyle olsa iyi olur gibi bir açıklama yaptılar. O nedenle kati surette güven vermiyor." ifadelerini kullandı. 

"AŞININ SONUÇLARI ÜLKELERE GÖRE DEĞİL, HÜKÜMETLERE GÖRE FARKLI ÇIKIYOR"

Aşının sonuçları neden her ülkede farklı çıkıyor sorusunu ise şöyle değerlendirdi Savaş: Ülkelere göre pek farklı sonuçlar çıkmaz. Hükümetlere göre farklı sonuçlar çıkar. Bir kere bu test açıklamaları aşı şirketi tarafından yapılmalı. Ben başından beri şunu söyledim "Siz Sinovac'ın pazarlama müdürü müsünüz? Neden Sinovac'ın yapacağı açıklamayı siz yapıyorsunuz?" Neden Sinovac %70 korumamız var derken, Bakanlığımız %90 açıklıyor? Neden Sağlık Bakanlığı reklam ajansı gibi davranıyor? Bunu anlamak için aradaki parasal ilişkiye bakmak lazım. Ben aşıları bir aracı şirket üzerinden almayın dedim. Halkın parasını çarçur etmeyin. Doğrudan alın dedim. Onlar da doğrudan alıyoruz demişlerdi ama şu anda aracı şirket üzerinden geldiği çok açık. Artık internette dolaşan faturalardan bile nasıl bir tezgah olduğunu anlıyoruz. İşte bu tezgahın korunması için aşının çok iyi olduğu konusunda kamuoyunun ikna edilmesi lazım. 

AŞININ ÖLÜMSÜZLÜK ETKİSİ Mİ VAR?

"Sanıyorum aşının ölümsüzlük etkisi var" diyerek bir kez daha test sonuçlarını eleştirdi Savaş. Aşı uygulandıktan sonra doğal yollarla ölümün bile rapor edilmediğini belirten Savaş "Zannediyorum ki bunlar ölümsüzlük aşısı. Aşı uygulandıktan sonra eceliyle ölmesi gerekenler var, 80-90 yaşında insanlar var. Bunlarda aşı yapılmasa da doğal ölüm beklenir. Fakat biz Türkiye'de aşı yapmaya başladığımızdan beri aşılananlar doğal yollarla da ölmemeye başladılar. Hiçbir doğal ölüm bilgisi yok. Tabi bu da insanın içini bulandıran bir durum. Burada da verilerin doğru olmadığını, kandırılmaya devam edildiğimizi görüyoruz." dedi. 

"BEN BU HÜKÜMETİN YAPTIĞI HİÇBİR ŞEYİ DOĞRU BULMUYORUM"

Ünlü bilim insanı Savaş, normalleşme çalışmalarını doğru buluyor musunuz sorusunu da yanıtladı. Sözlerine "Ben bu hükümetin yaptığı hiçbir şeyi doğru bulmuyorum" diyerek başlayan Dr. Savaş "Bunu hem epidemiyoloji şapkamla, hem de partisiz cumhurbaşkanı adayı olarak söylüyorum. Siz bir uluslararası danıuşmanlık şirketinden danışmanlık alsanız, her şeyi nasıl yanlış yaparız diye sorsanız, bu adamlar ne derse bugün atılan adımlar da budur." açıklamasını yaptı. 

"HÜKÜMET HASTALIĞIN BİTMESİNİ PEK İSTEMİYOR"

Hükümetin halka mesaj vermesi ve örnek olması gerektiğini belirten Savaş, "Hükümet; bu salgın ciddi ve öldürücü, siz ölmeseniz de anneniz-babanız ölebilir gibi mesajları net vermeli. Halkta davranış değişikliği meydana getirecek şekilde davranmıyorlar. Geçiyor, bitti, azaldı, atlattık diyorlar ve bir yandan da halka kötü örnek olmaya devam ediyorlar. Ayasofya'yı siyasete açmaki halkın kafasına çay kutusu atmak, lebaleb dolu salonlarda kongreler yapmak... Yani siz halka 'bakın hiçbir şey olmuyor, kalabalık yerlerde buluşabilirsiniz, kapalı yerlerde buluşabilirsiniz, bunu cumhurbaşkanı da bakanlar da yapıyor' mesajı veriyorsunuz. İnsanlar 'Cumhurbaşkanı lebaleb salonda kongre yapıyor, ben şurada 10 kişi lokantada yemek yiyorum ne olacak ki' dedirtiyorsunuz. Bu noktadan sonra sizin açmanız, kapamanız hiç etki etmiyor. Sanki bu önlemler bilerek yapılmıyor. Hastalık miktarı artsın da insanlar iyice paniğe kapılsınlar, toplumda korku yaygınlaşsın diye mahsus yapıldığı konusunda kişisel bir kanaatim var. Hastalığın azalmasını pek istemiyor hükümet. Çünkü halk ne kadar korkar, ne kadar çok hastalık ölümle karşıalşırsa o kadar çok otoriteye, faşizme boyun eğer. Bu da faşizmin uyguladığı yöntemlerden bir tanesidir." dedi.