DSÖ’den Reuters'ayapılan açıklamada, bir raporun ardından "iddiaların farkında olunduğu ve konuyu takip etmek için tüm uygun adımlarınatıldığı" belirtildi.

Batı Pasifik bölgesinin Manila merkezli Direktörü TakeshiKasai, "personel konusunda sert" olduğunu kabul etti, ancak ırkçılık suçlamalarını ve hassas aşı verilerini sızdırdığı konusundaki iddiaları reddetti. 

AP’denyapılan açıklamada, kötüye kullanım suçlamalarının Ekim ayında yapılan bir iç şikayette ve geçen hafta "ilgili DSÖ personeli" tarafından üst yönetimine gönderilen bir e-postada belirtildiği bildirdi.

Raporda, kimliği belirsiz DSÖ personelinin e-postada belirttiğine göre, Kasai'nin otoriter tarzı, geçen bir buçuk yılda 55'ten fazla kilit personelin ayrılmasına yol açtı ve bunların çoğu değiştirilmedi.Japonya'dan DSÖ'de 15 yıldan fazla çalışan bir doktor olan Kasai, komşularına Covid-19 aşı bağışlarından diplomatik iyilik kazanmasına yardımcı olmak için Japon hükümetine gizli verileri paylaşmakla da suçlandı.

‘BELİRLİ MİLLETLERDEN PERSONELE…’

AP, şikayet ve e-postanın Kasai'yi "belirli milletlerden personele ırkçı ve aşağılayıcı açıklamalar yapmak" ve "sistemli bir zorbalık ve kamu alayı kültürü" ile "toksik bir atmosfer" yaratmakla suçladığını söyledi. (Reuters)