Ancak Ryan, Johnson'ın bu hafta başlarında yaptığı duyuruya, bazılarının yeni politikanın aşıların yanı sıra yeni enfeksiyonlara izin vermek gibi göründüğü ve böylece ülkenin sürü bağışıklığına ulaşabileceği yönündeki iddiaların üzerine tepkileri ele aldı ve niyetin bu olduğuna inanmadığını söyledi.

Ryan, insanlara Covid-19'u sonradan değil de daha erken bulaştırma fikrinin "epidemiyolojik aptallık" olduğunu söyledi.Açıklamaları, DSÖ'nün bir kez daha ülkeleri, aşı programlarını genişletmeden önce sağlık ve bakım çalışanlarını ve düşük gelirli ülkelerdeki yaşlıları ve savunmasız insanları korumak için Covid-19 aşılarını paylaşmaya çağırdığı bir brifingde geldi.

‘’ZEHİRLİ BİR KARIŞIM’’

Ülkelerin yeniden açılma planlarının hızına değinen Ryan, özellikle Covid-19 aşılama oranlarının düşük olması, kısıtlamaların kaldırılmasıyla birleştiğinde, "zehirli bir karışım" haline geldiğini sözlerine ekledi.

Ryan, bunun son derece dikkatli olunması gereken bir zaman olduğunu söyledi, ancak her ülkenin Covid-19'a karşı alınması gereken önlemler ve kısıtlamaların kaldırılması konusunda kendi kararlarını vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

‘’ORTADAN KALKMIŞ DEĞİL’’

Bu haftanın başlarında Ryan, normale dönüş için “aceleye” karşı uyardı. Ryan, "Dünyanın çoğu için bu şey daha yeni başlıyor. Bunu kontrol altına alan ülkeler için çok memnunum. Ama lütfen aşısız yaşayanlar için bir düşünce olsun’’ dedi ve “Amerika kıtasının tüm ülkelerinde, hala haftada yaklaşık bir milyon vakamız var. Bitmedi. Avrupa bölgesinde haftada yarım milyon vakamız var. Bu şey ortadan kalkmış gibi değil" diye ekledi. 

(Guardian)