South China Morning Post'a göre, Çin merkezli sosyal ağ platformu WeChat'te 13 Mart'ta yayınlanan reklam, bir dizi kadın güzellik ürününü tanıtmayı amaçlıyordu. Reklamda, "Kadınların ayakları erkeklerinkinden beş kat daha kötü kokar. İnanmıyorsanız, koklayın" şeklinde kaydedildi.

Eleştirilerin odağı haline gelen cinsiyetçi reklam, kadınların genellikle çorap giymediklerini ve bunun da ayakkabılarını gerçek bir "sauna odalarına" dönüştürdüğünü ve ayaklarının kötü kokmasına neden olduğunu iddia etti. Reklama göre, bu kokuyla beraber, kadın ayakları erkeklere göre altı kat daha fazla bakteri barındırıyor.

GÖRÜLMEMİŞ KARŞILAŞTIRMALAR

Reklam ayrıca, kadınların ayaklarında daha fazla ter bezi olduğunu iddia ediyor. Bu tutarsızlık gerçekten doğru olsa da, genel olarak erkekler kadınlardan daha kolay terler. Diğer şüpheli beyanlar arasında kadınların göğüs bölgelerinin erkeklerden daha kötü koktuğu, saçlarının daha az sıklıkta yıkanması nedeniyle iki kat daha kirli olduğu ve iç çamaşırlarının ortalama olarak daha kirli olduğu iddia ediliyor.

TEPKİLERE DAYANAMADI