Aşırı kilolu olmak, bireyleri doku hasarına ve tümör gelişimine karşı savunmasız bırakıyor ve son araştırmaların ortaya çıkardığına göre bir düzineden fazla kanser türü aşırı kiloyla bağlantılı.

SİGARANIN KOLTUĞUNU ALACAK

Edinburgh Üniversitesi'nden Profesör Linda Bauld, "Daha iyi yemek yemeliyiz, ancak düzenli egzersizin kanserin önlenmesinde de çok önemli olduğu aynı derecede açıktır" dedi. Bauld, sigara içmenin İngiltere'de kanserin ilk nedeni olmaya devam ederken, obezitenin artık ikinci en yüksek risk ve gelecekte ilk neden olması muhtemel olduğunu söyledi.

İLTİHABI AZALTTI

Bununla birlikte, son araştırmalar egzersiz ile diğer kanserler arasındaki bağlantıları da vurguladı. Cancer Research UK tarafından finanse edilen bilim adamlarının fareleri kullanarak yaptığı deneyde, hareketsiz yaşayan bir grubu, haftada üç kez 30 dakika koşu bandına yerleştirilen başka bir grupla karşılaştırdı. Bilim adamları, hafif egzersizin tümörlere yol açabilecek olan karaciğer iltihabı düzeylerini azalttığını buldu. Buna ek olarak, Newcastle Üniversitesi Kanser Merkezi'nden Derek Mann tarafından yürütülen çalışma, egzersiz yapan farelerin karaciğerlerinde daha az yağ olduğunu ve daha hızlı hareket ettiğini buldu. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com