Ülkedeki oran ilk olarak 2018'de kadın başına bir çocuğun altına düştü. Ancak, hükümet tarafından yeni yayınlanan rakamlar, rakamın 0.81'e düştüğünü gösterdi. Bu, önceki yıla göre üç puan ve art arda altıncı düşüş.

EN AZ İKİ ÇOCUK

Karşılaştırıldığında, dünyanın en gelişmiş ekonomilerinde ortalama oran 1.6 çocuktur. Ülkelerin nüfuslarını göç olmaksızın aynı boyutta tutabilmeleri için çift başına en az iki çocuğa ihtiyacı vardır.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), doğurganlık oranlarının son altmış yılda "belirgin bir şekilde düştüğünü" söylüyor. Ancak bu eğilim, birkaç kuşak içinde aile büyüklüklerinin azaldığı Güney Kore'de özellikle belirgindir. 1970'lerin başında kadınların ortalama dört çocuğu vardı.

Azalan bir nüfus, bir ülkeyi büyük bir baskı altına alabilir. Sağlık sistemlerine ve emekli maaşlarına olan talep arttıkça kamu harcamaları üzerindeki artan baskının yanı sıra, azalan genç nüfus da ekonomiyi etkileyen işgücü kıtlığına yol açmaktadır.

DOĞUMDAN ÇOK ÖLÜM KAYDEDİLDİ

2020'de Güney Kore'de ilk kez doğumlardan daha fazla ölüm kaydedildiğinde yaygın bir alarm vardı. Uzmanlar, son yıllarda ekonomik baskılar ve kariyer faktörlerinin çocuk yapmaya karar verecek olan insanlar için temel hususlar olduğunu söylüyor. 2021 rakamları için uzmanlar, daha yüksek yaşam maliyetleri, ev fiyatlarındaki artış ve Covid-19 pandemisinin etkisini çocuk sahibi olmaktan caydıran faktörler olarak gösterdi. (BBC)