Endonezya Gıda ve İlaç Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin menşeli Covid-19 aşısı CoronaVac'ın koruyuculuk oranının yüzde 65,3 olduğu duyuruldu.

Açıklamayla birlikte aşıya acil kullanım onayı da verildiğini belirten Endonezya, aşıya onay veren ilk ülke olarak da kayıtlara geçti.

Endonezya Gıda ve İlaç Kurumu'nun başkanı Penny K. Lukito'nun yaptığı açıklamada aşının ara sonuçlarında etkinlik oranının yüzde 65,3 olduğunu açıklandı.

BREZİLYA'DA KORUYUCULUK ORANI YÜZDE 78 OLARAK AÇIKLAMIŞTI

Çin aşısının denendiği üç ülkeden biri olan Brezilya'da ileri faz çalışmaları sonrası CoronaVac'ın yüzde 78 etkili olduğu kaydedilmişti.

Hastalığı ağır geçmesinin tamamen engellendiği belirtilen açıklamada, Brezilya'da aşının acil kullanım onayı alması için ayrıntılı sonuçların düzenleyici kurum Anvisa'ya gönderildiğini duyurmuştu.

TÜRKİYE'DE KORUYUCULUK AÇIKLAMASI YÜZDE 91

Türkiye de Çin aşısına onay verildiğini açıklamış ve koruyuculuğunun yüzde 91,25 olduğu belirtilmişti. Bakan Koca yaptığı açıklamada, aşının etkisinin 21'inci günden sonra ortaya çıktığı ilk aşamada 9 milyon kişiye uygulanacağı ifade edilmişti.

İLK PARTİ TÜRKİYE'YE GELDİ

Çin menşeli aşıyı satın alan ülkelerden olan Türkiye'de ilk etapta 3 milyon aşı geldi. Aşıların teste tabi tutulacağı ve acil kullanım için ocak ayı ortası karar verileceği belirtilmişti.

Türkiye'nin yanı sıra Brezilya, Endonezya, Singapur, Şili ve Tayland da CoronaVac aşısından satın alan diğer ülkeler.