Avustralya merkezli bir şirket tarafından üretilen, kendi kendine uygulanan, tek kullanımlık burun testi, bir kişinin elinin avuç içine sığacak kadar küçüktür. 15 dakika içinde virüs yüzeyindeki proteinleri tespit ediyor ve sonuçları bir uygulamaya iletiyor.

HEDEF GÜNDE 1 MİLYON

Testler eczanelerde ve çevrimiçi olarak her biri yaklaşık 30 dolara satılacak. Şirket, Ocak ayından itibaren günde 100 bin üretim yapmayı planlıyor, İcra Kurulu Başkanı Sean Parsons, FDA onayından önce bir röportajda söylediğine göre, üretimi büyütmek için bir Ulusal Sağlık Enstitüleri programından yaklaşık 30 milyon dolar alan şirketin, 2021'in ortasına kadar günde bir milyon test yapma kapasitesine sahip olabileceğini söyledi.

‘KİLOMETRE TAŞI’

FDA Komisyon Üyesi Stephen Hahn, corona virüs için teşhis testlerinde ‘önemli bir kilometre taşı’ olarak nitelendirdi. Ayrıca, bir başka FDA yetkilisi, ‘’Ürün, laboratuvar temelli bir test kadar doğru olmasa da, tamamen evde kullanılabilmesi ve sonuçları hızlı bir şekilde geri verebilmesi, pandemiye yanıt olarak önemli bir rol oynayabileceği anlamına geliyor" dedi.

YÜZDE 96 DOĞRU SONUÇ

Testin başarı oranı, semptomları olan ve olmayan kişilerde yüzde 96 FDA, sonuçların beraberindeki mobil uygulama aracılığıyla halk sağlığı yetkilileriyle paylaşıldığını ve kullanıcıların posta kodunu ve doğum tarihini doldurduğunu söyledi. (Bloomberg)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com