Dünyayı kasıp kavuran corona virüs, özellikle İngiltere'de mutasyona uğrayıp yayılmasıyla halkı iyiden iyiye panik haline soktu...

Bazı ülkeler mutasyonlu virüsün yeni bir türünü gördükleri konusunda bildirimlerde bulunurken Finlandiya'dan gelen haber epey korkutucu oldu.

HELSİNKİ'DE TESPİT EDİLDİ

Finlandiya devlet kanalı Yleisradio Oy'da (YLE) yer alan habere göre, başkent Helsinki'de yer alan Vita Laboratuvarları'nda corona virüsün daha önce rastlanmayan bir mutasyonunun tespit edildiğini açıkladı.

YENİ BİR GENETİK KOMBİNASYON

'Benzersiz' olarak tabir edilen ve "Fin-796H" adı verilen mutasyonun İngiltere ve Güney Afrika'daki mutasyonlarla benzerlik gösterdiği fakat tamamıyla yeni bir genetik kombinasyona sahip olduğu ifade edildi. 

TESTLERDEN GİZLENEBİLİR

Finli uzmanlar, bu mutasyonun boğaz ve burun sürüntülerinde corona virüs tespiti yapmaya yarayan PCR testlerinden gizlenebileceği uyarısında bulundu.

YURT DIŞI KAYNAKLI OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Bulaşıcılık ve ölümcül olma oranının henüz netlik kazanmadığı bildirilen mutasyonun, vaka sayısı düşük olan Finlandiya'ya yurt dışından geldiği düşünülüyor.

İNGİLTERE MUTASYONU GÖRÜLENLERİN SAYISI YÜKSEK

Finlandiya'da bugüne kadar İngiltere'de ortaya çıkan koronavirüs mutasyonu 422 vakada, Güney Afrika mutasyonu 22 vakada, Brezilya mutasyonu ise 1 vakada görüldü.

ŞU ANA KADAR 52 BİN VAKA, 725 ÖLÜM

Ülkede toplam 52 bin 209 vaka görülürken, virüs nedeniyle 725 kişi hayatını kaybetti.