Muhalefet siyasetçilerinin bu durumu ‘ulusal skandal’ ve ‘fiyasko’ şeklinde görmeleriyle ve doktorların kitlesel aşılamada vites yükseltilmesi çağrısında bulunması üzerine hem Başbakan Jean Castex hem de Sağlık Bakanı Olivier Veran ile bir araya gelecek. Ülkede yapılan bir
ankete göre Fransızların yüzde 58'i corona virüs aşısı olmak istemiyor. 

Siyasi anketör OpinionWay'in başkan yardımcısı Bruno Jeanbart, "Bütün bu kriz Macron için trajik bir şekilde siyasi olarak maliyetli olacak" dedi ve "Macron tamamen ve yanlış bir şekilde aşı karşıtı hareketlere odaklanmış görünüyor ve konuyla ilgili anketleri yanlış bir şekilde okuyor’’ şeklinde ekledi.

HEDEF 1 MİLYON

Hükümetin kurduğu aşı danışma komitesinde yer alan bir immünolog olan Stephane Paul verdiği demeçte, “En önemli şey, her hastanın aşı olmayı kabul etmesidir’’ dedi ve "Nüfusu güvence altına almak için adım adım gitmeyi seçtik, çünkü gerçekten aşılama konusunda
oldukça tereddütlü vatandaşlarımız var" diyerek durumun vahametini ortaya koydu. 

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, düşünme süresinin kısaltılması ve idari yavaşlık gibi bazı aksaklıkların giderilebileceğini söyledi ve Ocak ayı sonunda bir milyon Fransız'ın aşılanması gerektiğini söyledi.

‘’DOĞRU KİŞİLERE AŞI YAPMALIYIZ’’

Fransız Ulusal Sağlık Dairesi başkanı Dominique Le Guludec, Fransız nüfusunun yüzde 1'ini temsil eden huzurevleri ve corona virüs ile bağlantılı ölümlerin üçte birinin öncelik olması gerektiğini söyledi. 

Le Guludec, BFM TV'de "Çok sayıda aşı yaparsak, ancak bu kişiler doğru insanlar olmazsa, hastaneye yatışları ve ölümleri azaltamayız" dedi ve "En çok ihtiyacı olanları hızlıca aşılamalıyız" şeklinde ekledi.

(Bloomberg)