Dernek, çalışmanın ön bulguları hakkında bir haber bülteni yayınladı ve yakın gelecekte hakemli bir dergide tam bir makalenin yayınlanacağını kaydetti.

Amerikan Kalp Derneği'nden Dr. Akhil Jain, “Gizli şeker tedavi edilmezse sağlığı önemli ölçüde etkileyebilir ve kişinin kardiyovasküler hastalık riskini artırdığı bilinen Tip 2 diyabete ilerleyebilir” dedi.

Çalışmada, bir kamu hastanesine yatış veri tabanındaki sağlık kayıtlarını analiz etti. Araştırmacılar, 2018'de 7,8 milyon kalp krizi nedeniyle hastaneye yatışların 18 ile 44 yaşları arasındaki genç yetişkinlerle ilgili olduğunu bildirdiler.

NEREDEYSE 2 KAT DAHA FAZLA

Araştırmaya göre, “Normalden yüksek ancak Tip 2 diyabet tanısı için yeterince yüksek olmayan” kan şekeri seviyelerine sahip olarak tanımlanan gizli şeker hastası genç yetişkinlerin, gizli şeker hastalığı olmayan yaşıtlarına göre kalp krizi nedeniyle hastaneye yatma olasılıkları 1,7 kat daha fazladır.

Analiz edilen yatan hasta kayıtları ayrıca gizli şeker hastası genç erişkinlerim yüzde 68,1'inin yüksek kolesterole sahip olduğunu ve yüzde 48,9'unun obez olarak kabul edildiğini buldu.

Amerikan Kalp Derneği'ne göre, gizli şeker ve kalp krizi riskleri, kilo kaybı ve egzersiz dahil olmak üzere "yaşam tarzı değişiklikleri" ile tipik olarak azaltılabilir.

‘FARKINDALIĞI ARTTIRMAK ŞART’

Jain yaptığı açıklamada, Tip 2 diyabet, kalp krizi ve diğer ilişkili kardiyovasküler olayların gelişimini "önlemeye veya geciktirmeye" yardımcı olabileceğinden, genç yetişkinler için gizli şeker taramaları ve sağlık kontrolleri hakkında "farkındalığı artırmanın" gerekli olduğunu söyledi. (The New York Post)