Burun ameliyatında hastaların beklentilerini karşılamak için birçok önemli kriter vardır. 

Bunlardan ilki cerrahi işlemin hastanın istek ve ihtiyaçlarına özel olarak planlanmasıdır. Görünüm ve sağlık açısından planlanması gereken birkaç nokta vardır; örneğin kişinin sağlıklı nefes alması ve yüz çevresine uygun bir burun görünümü. Ayrıca yanlış uygulamalara dönüş zor olduğu için hastaları maddi ve manevi olarak zorlayabilir.

KİŞİYE ÖZEL PLANLAMA SONUCUNU BAŞARISINI ETKİLER

Burun estetiği ameliyatının temel amacı, insan yüzünün şekline uygun bir burun görünümü elde etmek için burnun işlevini korumak ve geliştirmektir. Ayrı olarak planlanan bir operasyonda daha gerçekçi sonuçlar elde edebilmek için kişinin yüz ve burun yapısı ve cilt durumu detaylı olarak incelenecektir.

Herkesin burun yapısı ve özellikleri farklıdır. Burun ameliyatının en önemli noktası, insan yüzünün yapısına uygun burun görünümünün elde edilmesidir. Başarılı bir burun estetiği ameliyatında hastanın yüz hatlarına uygun simetri, doğal geçiş ve görünüm elde edilebilir.

AMELİYAT ÖNCESİ SONUÇLARI ÖN GÖREBİLMEK GÜNÜMÜZDE MÜMKÜN

Günümüzde geliştirilen teknolojik araçlar sayesinde ameliyat sonrası elde edilecek burun görüntüsünün önceden tahmin edilmesi mümkündür. Bazı bilgisayar programları sayesinde hastanın profil fotoğrafı değiştirilebilir ve operasyon sonrası burnun yaklaşık şekli görüntülenebilir. Burun arkasında sorunu olan hastalar kapalı ameliyatı tercih etse de ileri yaştaki kişiler açık ameliyatı tercih ederler.

Kişiye özel burun ameliyatı sürecinde bir diğer önemli nokta da alanında uzman kişilerin seçilmesidir. Başarılı sonuçlar için müşteri ve doktor arasındaki doğru iletişim çok önemlidir.

EN SIK TERCİH EDİLEN YÖNTEM: RİNOPLASTİ 

Rinoplasti yöntemi, burun ucu kesilmeden kapalı şekilde gerçekleştirilir. Bu sayede operasyon sonrasında herhangi bir iz kalmayacaktır. Ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirilir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte süre 2-3 saat arasında değişmektedir. Kişinin sağlık sorunu için uygulama yapın, istenilen görünümü verin ve işlemi tamamlanır. Buruna özel bir bant yapıştırılır ve atel yaklaşık bir hafta kadar bırakılır. 

Bu yöntemde bilinenin aksine tampon kullanılmaz. Soğuk kompres, ameliyat sonrası oluşabilecek şişlik ve morlukları önlemek içindir. Ağrı tedavisi için ilaçlar da kullanılabilir. Ameliyattan 2 gün sonra ılık su ile duş alabilirsiniz. Burnunuza dikkat etmelisiniz. Yaklaşık 9 gün sonra kişi günlük hayatına dönebilir ve çalışmaya başlayabilir. Ancak bu işlem sırasında burun bölgesi mümkün olduğunca dikkatli olmalıdır. Gözlük takmak ve egzersiz yapmaktan geçici olarak kaçınılmalıdır. Ameliyattan sonraki üçüncü haftada şişlik büyük ölçüde azalır ve burnun şekli ortaya çıkmaya başlar. Burnun tamamen düzelmesi 1 yılı bulabilir ancak bu kişiden kişiye değişmektedir.