BELLA EYES

Kalkık kaşlar, çekik ve badem göz şekli Hollywod starlarının ideal güzellik kriterleri arasında yer alıyor. Bella Eyes ismiyle uygulanan bu prosedür ortalama 2 - 2,5 saat süren endoskopik teknikler ile uygulanabiliyor. Minimal invaziv bir işlem olan Bella Eyes yöntemi sayesinde görünen bir iz oluşturmadan hem göz hem de kaş şekli ideal görünümüne kavuşturulabiliyor.

Minimal kesi uygulanarak yapıldığı için iyileşme süreci hızlı ve zahmetsizdir. Hastanın cilt ve yaşam kalitesine göre ortalama çoğunlukla 1 hafta içinde iyileşme sağlanır. Sonuçlar operasyonun hemen ardından görünür hale gelir.


© Foto: Ufuk Askeroğlu

HOLLYWOOD YANAĞI

Yanaklar da yüzün şeklinde ve doğal olarak estetik görünümünde çok önemli bir rol oynar. Hollywood yanağı estetiği, yüz konturunun köşeli ve yanaktaki yağ yastıklarının fazla olduğu yüzlere uygulan bir üçgenleştirme prosedürüdür. 

Bişektomi olarak bilinen bu yöntemde ağzın içinden 1 cm’lik kesiler açılarak yanaklardaki fazla yağ kütlelerinin çıkarılmasıyla gerçekleştirilir. Bu sayede yüzün dışında görünen bir iz oluşmaz. Lokal anestezi altında yapılan ve ortalama 30 dakika süren bir operasyondur. Operasyon kişinin yüz sekline göre alınacak yağ miktarının belirlenmesi, operasyon sonrası çene/yanak üçgeninin kişiye özel oluşturulması ve ağız içine atılan dikişlerin hastayı rahatsız etmemesi ameliyatın başarısı açısından dikkat edilmesi gereken kriterlerdir.

Hollywood yanağı estetiği 20-30 yaş grubu, genetik olarak yanakları sarkık, dikdörtgen ya da yuvarlak olan kadınlar tarafından yaygın olarak tercih edilir. 

Operasyondan sonra ağız içinde ufak dikişler olacağı için ilk gün sıvı gıdalar tercih edilmelidir. Sonraki gün yavaş yavaş normal gıdaya geçilebilir. İlk 3 gün mutlaka ağız içi gargara ile dikişleri steril tutmak gerekir. Kendiliğinden çözünen dikişler birkaç gün içinde eriyeceği için cerrah tarafından alınmasına gerek olmaz. Yaklaşık 3 hafta içinde son hali ortaya çıkan yanaklarınızla hayal ettiğiniz çekici yanaklara kavuşulmuş olunur.