Harry Matadeen, bu yolla depresyondan kurtulduğunu ve 10 yaş daha genç gösterdiğini söylüyor. Matadeen, 2016 yazında idrar tedavisine başlamadan önce depresyon ve şiddetli sosyal kaygıdan muzdarip olduğunu söyledi. Jam Press'e verdiği demeçte, “İçtiğimde etkisinin ne kadar güçlü olduğu hayal gücümün ötesindeydi” dedi.

Matadeen, “İdrar içtiğim andan itibaren beynim uyandı ve depresyonumu ortadan kalktı. Yeni bir huzur, sakinlik ve kararlılık duygusu hissettim. ‘Vay canına, bunu bedavaya yapabilirim ve kendimi her zaman bu mutlu durumda tutabilirim’ diye düşündüm” şeklinde ekledi. Matadeen'in her gün kendi sıvı atığının 200 mililitresini içtiği bildiriliyor.

İDRARIN FAYDALARIYLA İLGİLİ KİTAPLARI VAR

İlginç yönteme başvuran adam, idrarının "süper temiz" olduğunu iddia ederken, idrar tedavisi hakkında birkaç kitap yayınladı. Matadeen, "Taze idrar asla hayal ettiğiniz kadar kötü değildir. Kokusuzdur ve gerçekten toksik olmadığınız sürece tadı kötü değildir. Sadece alışmak biraz zaman alıyor” dedi.

İdrarının gençleştirdiğini de savunan Matadeen “İdrar beni çok daha genç gösterdi. Beklemiş idrarı içmek yüzümü gençlik yıllarına canlandırdı ve yüzüme sürdüğümde fark anında ve bariz. Cildim genç, yumuşak ve parlak. İdrar, bugüne kadar bulduğum cilt için en iyi besin. Sürdüğünüzde cildi yumuşatır ve genç ve elastik tutar. İdrar dışında başka bir cilt bakımı kullanmıyorum” dedi.

‘KARDEŞİM ARTIK BENİMLE GÖRÜŞMÜYOR’

Bununla birlikte, idrar tedavisinin tüm etkileri İngiliz adam için olumlu olmadı. Matadeen, ailesinin onun "iğrenç" alışkanlığını "asla onaylamadığını" ve bunun kız kardeşinin onunla iletişim kurmayı bırakmasının bir nedeni olduğunu iddia ettiğini söyledi.

İdrar içme alışkanlığını onaylamayanlar sadece Matadeen'in aile üyeleri değil. İngiliz Doktor Jeff Foster, "Kendi idrarınızı veya başka birinin idrarını içmenin veya vücudunuza sürmenin bilinen hiçbir sağlık yararı yoktur. Dehidrasyon sürecini hızlandırabilir ve potansiyel olarak bakterileri bulaştırabilir" dedi ve idrarın “yaklaşık yüzde 90 su” ile “amonyak, tuz, bazı bakteriler ve diğer atık ürünlerden oluşan bir “atık ürün” olduğunu açıkladı. (The New York Post)