İlk olarak Times'da açıklanan fikir sorulduğunda, Eğitim Bakanı Vicky Ford, "Gençlerin aşı için adım atmasının gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

BAKAN: HER ŞEYİ DÜŞÜYORUZ

Ford, “Açıkçası, duyurulmamış şeyler hakkında yorum yapamam, ancak öğrencileri güvenli bir şekilde geri alabileceğimizden emin olmak için her pratikliğe bakmak ve bunu yapabileceğimizden emin olmak gerekiyor’’ dedi. 

Bu planı doğrulaması istendiğinde ise Bakan, “Tüm insanların eğitim alırken güvende olduğundan emin olmak için yapabileceğimiz her şeyi düşünüyoruz ve bildiğimiz gibi, bulaşı azaltmak için en önemli şey, insanların aşılarını yaptırdığından emin olmaktır” dedi. 

AŞI PASAPORTU BASKISI

Yanıt, Ford'un daha önce verdiği röportajlardan belirgin bir değişiklikti. Orada öğrencilerin üniversite derslerine devam etmeleri için çifte aşılamanın bir gereklilik olup olmayacağı sorulduğunda, “Hayır” yanıtını vermişti.Times'a göre, Ford'un departmanı bu fikri tartıştı. 

Bu, bakanların daha önce dışladığı bir fikir olan, hükümetin aşı pasaportları için yaptığı baskının bir başka cephesi. Bir hafta önce Boris Johnson, bunların gece kulüplerine veya benzer şekilde kalabalık mekanlara giden insanlar için Eylül ayının sonundan itibaren gerekli olacağını söyledi.

(Guardian)