İsrailli gazeteci Mark Kotlyarsky, Vladimir Putin'in kanser teşhisinin kendisine hem Kremlin hem de Moskova'daki tıbbi muhbirler tarafından doğrulandığını iddia etti. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in pankreas kanserine yakalanması nedeniyle Moskova'da bir hastanenin hazır bekletildiği tahmin ediliyor.

Gazeteci Mark Kotlyarsky, Putin’deki tümörün agresif olduğunu söyleyerek Moskova'da "Blokhin Centre’nin binalarından birinin acilen harekete geçirildiğini" söyledi.

‘SONUÇ ÖLÜMCÜL OLURSA…’

Liberal bir politikacı ve eski milletvekili Arkady Yankovskiy, “Blokhin Onkoloji Merkezi tam olarak hazır. Ameliyat binası kordon altına alındı, yabancı hastalar çıkarıldı ve kurulu güvenlik rejimi en yüksek seviyede" şeklinde konuştu.  

Gazeteci Kotlyarsky, Kremlin'in Putin'in ameliyatı için hazırlık yaptığını bildirerek, "Ölümcül bir sonuç olması durumunda, ülkeye özel bir Devlet Konseyi tarafından başkanlık edilmesi mümkündür. Bu organın Ukrayna ile çatışmanın yol açtığı zararı en azından en aza indirmeye çalışmak için Rusya'yı süresiz olarak yöneteceği varsayılıyor. Savaş kesinlikle durdurulacak, birlikler geri çekilecek" şeklinde kaydetti. 

YALANLAMALAR GECİKMİYOR

Ancak, Rusya'nın önde gelen kanser hastanesinden alınan resimler ve video bugün ek güvenlik veya yüksek alarm belirtisi göstermediği için bu iddialar gerçek dışı görünüyordu. Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov bu hafta Putin'in sağlık sorunları olduğunu yalanladı. (Mirror)