Sadece normalleşme haberlerinin bile vaka sayılarını artırdığını söyleyen Prof. Dr. Tufan Tükek, HaberTürk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Hafta sonu itibariyle başlatılan normalleşme süreci sonrasında halkın neredeyse tamamının sokaklara döküldüğünü söyleyen Tükek, halkın yoğun ilgisiyle birlikte maske ve mesafe kurallarının ikinci plana itildiğini belirtti. 

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, "tedbirler alınmazsa 150 bandı üzerine çıkabiliriz. Cumartesi günü sokaklar yoğundu, trafik bile kilitlendi" şeklinde konuştu.

Yaşanacak gafletler sonrasında yeniden başa dönme tehlikesi olduğunun altını çizen Tükek, aşılamanın önemli olduğunu belirtti.

"TAM KAPANMA İYİ OLABİLİR"

İstanbul'un risk haritasının sadece bir günde turuncudan kırmızıya dönme eğilimi göstermesinin tehlikeli sonuçlar yaratabileceğini söyleyen İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, bu durumla baş etmek adına "pazar günleri tam kapanma olabilir" şeklinde bir yorumda bulundu. 

Tükek şunları söyledi: Cumartesi gününün ardından pazar günü de insanlar yine dışarıdaydı. Alışveriş bahanesiyle insanlar sokakta olmayı sürdürdü. Tam kapanma olmadığı sürece bu konunun önünün alınması son derece zor. Cumartesi günleri rahat edebilmek adına belki biraz kemer sıkmak gerekiyor ve bir süre için en azından pazar günleri tam kapanma iyi bir tercih olabilir."