Fransa'da uygulanana benzer bir hareketle, tam olarak aşılanmayanların restoran ve barlarda kapalı mekanlarda hizmet almaları ve stadyumlara, müzelere, tiyatrolara, sinemalara, yüzme havuzlarına ve spor salonlarına girmeleri yasaklanabilir.

DELTA VARYANTI VAKALARI ARTTIRDI

Hükümet, ülke içinde tren veya uçakla seyahat ederken de “yeşil geçiş” sunma zorunluluğunun daha fazla insanı aşı olmaya teşvik edeceğini umuyor.Kararın bu hafta onaylanması ve 26 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İtalya aşı programını hızlandırdığından bu yana Covid-19 kaynaklı ölümler ve hastaneye yatışlar önemli ölçüde düştü. Ancak, çoğunlukla Delta varyantı olan enfeksiyonlarla vaka sayıları tekrardan sıçramaya başladı. 

YAZ TATİLİ AŞILAMAYI AKSATTI

Pazartesi itibariyle İtalya’da, 12 yaşın üzerindeki kişilerin yüzde 50'si tam olarak aşılandı. Ancak, gençlerin yaz tatillerini aksatmamak için ilk dozu almayı geciktirmesi nedeniyle son haftalarda aşılamada bir yavaşlama oldu.Yeşil geçiş planına aşırı sağ partilerin muhalefeti, İtalya'nın küçük ama ölümcül aşı karşıtı hareketini cesaretlendirmenin yanı sıra aşı konusunda kararsız olan insanları caydırıyor.

(Guardian)