Dr. Sara Kayat günde yaklaşık 100 ila 150 saç telinin dökülmesinin normal olduğunu ancak bazı kişilerin stres nedeniyle daha fazla saç kaybedebileceğini anlattı. Çoğu zaman, stres seviyeniz hafiflediğinde saç dökülmesi duracaktır, ancak bunu söylemek yapmaktan daha kolay olabilir. 

Bunu akılda tutarak, Viviscal ile çalışan Dr. Kayat, saçınızın dökülmesine neden olabilecek kafein tüketmekten kaçınmanız gerektiğini söyledi. Kayat, “Siyah çaydaki tanenlerin demirin emilimini engelleyebileceğini, bunun da demir eksikliği riskini artırabileceğini ve dolayısıyla saç dökülmesine neden olabileceğini biliyor muydunuz? Siyah çay tiryakisiyseniz bunu en aza indirmeye çalışın, hatta alternatif olarak yeşil çay tüketin" dedi. 

‘LAKTOZ İNTOLERANSINA DİKKAT’

Kahve yaklaşık yüzde 4,6 tanen içerirken, çay yaklaşık yüzde 11,2 tanen içerir. Tanenler, ağaç odunu ve kabuğunda, olgunlaşmamış meyvelerde ve bitkilerin yapraklarında bulunan proteinlere yapışan moleküllerdir. Dr. Kayat, bunun sadece saçınıza zarar verebilecek bir demir eksikliği olmadığını, laktoz intoleransı olan kişilerin de zarar görebileceğini söyledi.

Laktoz intoleransı olan çoğu insan süt tüketmezken, Dr. Kayat, intoleransınız varsa, saçlarınızın zarar görmesini ve dökülmesini önlemek için bazı ürünlerden kaçınmak gerektiğini söyledi. Kayat, "Laktoz intoleransı çok yaygındır ve buna duyarlılığı olanlar için, süt içeren yiyecekler yemek, sedef hastalığı, egzama ve kepek gibi durumlarla cildi kötüleştirebilir, bu da kafa derisinin sağlığını etkileyebilir ve dolayısıyla saç sağlığını etkileyebilir” dedi. 

ETİKET OKUYUN

Dr. Kayat ayrıca alkol içeren saç ürünlerinden uzak durmak gerektiğini belirterek, “Bunlar saçınıza zarar verebilir ve saç derisini kurutabilir. Bir saç spreyi seçmeden önce daima içerik listesini okuyun ve gerekli olmadığında saç spreyi ile saç şekillendirmekten kaçının. Saç spreyinin tekrar tekrar kullanılması, birikmeye neden olabilir ve kepek benzeri parçacıkların pul pul dökülmesine neden olabilir” dedi. (The New York Post)