Kurulduğu günden 20 bin öğrenciye burs veren Kapalı spor solonu, okul, yurt ve eğitimin her alanında yatırım yapan İstanbul Kars Ardahan Iğdır KAI Vakfı İşadamları Konseyinden Kars’a 11 adet son teknoloji Yüksek akımlı oksijen cihazı bağış yapıldı.

Bir tanesinin değeri 20 bin TL olan Piyasa’da zor bulunan son teknoloji yüksek akımlı oksijen cihazlarının 5 Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesine 6 tanesi de Kars devlet hastanesine ulaştırılması hastane yöneticilerini, sağlıkçıları ve vatandaşları sevindirdi.

Dünyayı kasıp kavuran 1 bin milyon sekiz yüz bin insanın kaybına neden olan “Korona virüs salgını maalesef ülkemizin her tarafında çok yaygın olarak devam ediyor. Diyen İstanbul Kars Ardahan Iğdır KAI Vakfı İşadamları Konseyi Başkanı Kamil Salduz, Kars’ta coruna virüsten dolayı veren yatan ve hastalığa tam cevap veren bazı solunum cihazlarının olmamasından dolayı İstanbul Çapa Tıp Fakültesine getiren “İstanbul Çaba Tıp Fakültesinde görevli Dr. Öğr. Üyesi Dr. Alpay Medet Alibeyoğlu, konuyu KAI Eğitim Vakfı İşadamları konseyimize kadar getirdi. Bizde Konsey olarak hayati önem taşıyan Corona virüs hastalığına yakalanan hemşehrilerimizin cihaz yetersizliğinden başka hastanelere sevk edilmemesi için Türkiye’nin en kaliteli Piyasa’da zor bulunan son teknoloji yüksek akımlı oksijen cihazlarının 11 adet bağışlama noktasında hem fikir olduk. Dedi

Piyasa’da zor bulunan son teknoloji yüksek akımlı oksijen cihazların temini konusunda KAI’lıların kanat önderlerinden, sağlık sektöründe başarılara imza atmış için Öztük Oran abimize konuyu açtık diyen KAI Kalkınma vakfı İşadamları Konseyi Başkanı Kamil Salduz, bir hafta içerisinde yüksek akımlı oksijen cihazlarımız temin edildi. Ödemesini yaptık 5 Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesine 6 tanesi de Kars devlet hastanesine gönderdik.

BAĞIŞÇILARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Piyasa’da zor bulunan son teknoloji yüksek akımlı oksijen cihazlarının alınmasında yoğun çaba gösteren başta Öztürk Oran abimize ve 11 tane bağışta bulanan KAI Eğitim vakfı Başkanı Zeki Yılmaz’a, Konsey üyeleriden Gökhan Türkeş Öngel’e, Vedat Urak’a,  Cemal Avcı’ya, Turgut Torunoğulları’na, Sezgin Baran Korkmaz’a, Cahit Ugurlu’ya, Kamil Salduz'a,  Yılmaz Ulubeyi’ne, Yavuz Aladağ’a ve İmdat Tatar’a şahsım adına hemşehrilerim adına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.