Burun eğriliği sorunu genellikle göz ardı edilir. Ancak burun tıkanıklığı nedeni olarak burun eti şişmesi, kemik eğriliği, burun duvarının zayıf olması gibi çeşitli nedenlerle burun eğriliği gelişebilir. Burun eğrilikleri bazen gözle görülürken bazen de içeriden oluşabilmekte ve çıplak gözle görülememektedir. Burun estetiği, sadece görüntüyü etkilemekle kalmayıp aynı zamanda kaliteli nefes almayı sağlamaktadır.

İYİ BİR YAŞAMIN VE UYKUNUN SIRRI DOĞRU NEFES ALMAKTIR

Burnun eğriliği uçta veya içeride olabilir. Genellikle belirti gösterse de iç eğrilik herhangi bir belirti göstermeyebilir ve hatta dışarıdan fark edilmeyebilir. Ancak yine de bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu sorunlar; burunda tıkanıklık, burun kanamaları, uyku apnesi, horlama, baş ağrısı, uyku sorunları, uyku esnasında gürültülü nefes alınması olarak sıralanabilir.

FONKSİYONEL BURUN AMELİYATI İLE UYKU KALİTENİZİ ARTTIRIN

Fonksiyonel burun ameliyatı ile kişinin sağlık sorunu giderilebildiği ve görünüm açısından istediği görünüme ulaşılabildiği için kişi sağlık sorunundan kurtulacaktır. Fonksiyonel rinoplastinin tercih edilmesinin nedeni, operasyon sırasındaki sağlık sorunlarını çözmesi ve istenilen görünüm değişikliklerine olanak sağlamasıdır. Rinoplasti ve septorinoplasi ismiyle bilinen işlemlerde fonksiyonel burun ameliyatları arasındadır.

BURUN AMELİYATININ FAYDALARI NELERDİR?

Fonksiyonel burun ameliyatı ile tek bir ameliyat ile kişilerin sağlık sorunları ve görünüm açısından istekleri karşılanabilmektedir. Yaygın sağlık sorunları; kemik ve kıkırdak eğriliği, burundaki et büyümesi (konka hipertrofisi) ve burun deliklerinden yetersiz hava akışıdır. Ameliyattan sonra kişiler uyku ve solunum kalitelerinin düzeldiğini ve horlama, ağız kuruluğu problemlerinin azaldığını söylediler. Fonksiyonel burun ameliyatına uygun olan kişiler sağlık sorunu olanlar, görünümünden şikayet edenler ve sağlığında ve görünümünde değişiklik isteyenlerdir.

Ameliyattan sonra doktor kontrolünde bir gün hastanede müşahede altında tululur ertesi gün taburcu edilebilir. Genel anestezi altında yapılan ameliyatlarda hasta ilk 6 saat ağızdan yemek yememelidir. Ameliyattan 10 gün sonra hastanın iyileşme süreci tamamlanır. Ancak yaklaşık 3 hafta sonra kişi davranışlarına dikkat etmelidir. Özellikle yüz bölgesini korumalıdır.