Dube, "Seçme şansımız olsaydı bunu yapmazdık, ancak durumumuz kısa vadede acil ve kritik. Gerçek şu ki, giderek daha fazla hasta insanımız ve giderek daha az sayıda hemşiremiz var. Toplumumuzun güvenli bir şekilde işlemeye devam etmesini istiyorsak yapmamız gereken şey bu” dedi.

‘SAĞLIK DURUMU İYİ DEĞİLSE…’

Halk Sağlığı Direktörü HoracioArruda, Sağlık Bakanlığı'nın işverenlerin hangi işçileri işte tutacaklarını ve hangilerini eve göndereceklerini belirlemelerine yardımcı olmak için bir öncelik sırası oluşturduğunu açıkladı. Arruda, herhangi bir semptomu olmayan bir sağlık çalışanının veya ailesinin testi pozitif çıkan ancak henüz kendi sonucunu almamış bir kişinin Covid-19 pozitif hastaların bulunduğu bir alana yerleştirilebileceğini söyledi. Ancak, "Durumu iyi olmayan sağlık çalışanlarına müsaade edeceğiz" diye ekledi.

Kanada'nın ikinci en kalabalık eyaleti Quebec, Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen en son endişe olan Omicron varyantının yükselişiyle yeni bir enfeksiyon dalgası gördü. Reuters'e göre, bölge son günlerde yeni rekorlar kırdı ve yalnızca Pazartesi günü yaklaşık 13 bin yeni vaka kaydedildi. 

Dube, vakalardaki artışın yerel sağlık tesisleri üzerinde baskı oluşturduğunu belirterek, "Omicron'un bulaşması o kadar hızlı ki, çok sayıda personelin geri çekilmesi gerekti - ve bu, sağlık sisteminin Quebeclileri tedavi etme kapasitesi için bir risk oluşturuyor" dedi. (RT)