İngiltere, Polonya ve İsveç'ten bir grup mühendis, fizikçi, beyin cerrahı, biyolog ve immünolog ekibi, yeni ışık terapisini geliştirmek için bir araya geldi. Uzmanlar bu yöntemin, cerrahi, kemoterapi, radyoterapi ve immünoterapiden sonra dünyanın beşinci büyük kanser tedavisi olacağına inanıyor.

HÜCRELER DAKİKALAR İÇİNDE ÖLÜYOR

Işıkla aktive olan müdahale, kanser hücrelerini karanlıkta parlamaya zorlayarak cerrahların mevcut tekniklere kıyasla daha fazla tümörü çıkarmasına yardımcı oluyor ve ardından ameliyat tamamlandıktan sonra kalan hücreleri dakikalar içinde öldürüyor. Beyin kanserinin en yaygın türlerinden birini farelerde dünyada ilk kez yapılan bir denemede, taramalar, yeni tedavinin cerrahların onları çıkarmasına yardımcı olmak için en küçük kanser hücrelerini bile aydınlattığını ve sonra kalanları yok ettiğini gösterdi. 

Londra'daki Kanser Araştırmaları Enstitüsü tarafından yönetilen yeni tedavinin denemeleri, yöntemin, bağışıklık sistemini gelecekte kanser hücrelerini hedeflemeye hazırlayabilecek bir bağışıklık tepkisini tetiklediğini gösterdi. (Guardian)