Kışın tercih edilen estetik operasyonlar arasında ameliyatlı ameliyatsız operasyonlar yer alabiliyor. 

Minimal cerrahi operasyonlar arasında burun estetiği, meme estetiği, karın germe, yüz germe, badem göz estetiği, bişektomi ve vücut şekillendirme estetikleri geliyor.

Ameliyatsız estetik operasyonlar arasında ise enjeksiyon teknikleri kırışık tedavisi, dudak dolgusu, yanak dolgusu, çene hattı şekillendirme, kaş kaldırma ve ameliyatsız yüz germe operasyonları yer alıyor.

YÜZ ESTETİĞİ OPERASYONLARI

Burun estetiği, yüz germe, göz kapağı düşüklükleri, bişektomi ile yanak inceltme, elmacık kemiği dolgusu, dudak dolgusu, çene küçültme ya da belirginleştirme, kepçe kulak estetiği, boyun germe estetiği, kaş kaldırma, kırışık ve leke tedavileri en fazla tercih edilen operasyonlardır.

Kışın güneş ışıklarına karşı daha fazla koruma sağlanabilmesi, yaz tatilinde deniz ve havuza girmenin yol açacağı risklerin düşmesi, yaza kıyasla daha düşük olan sosyal aktivitelerin azalmasıyla iyileşme sürecinin daha rahat geçmesi gibi avantajlar sağlar.

VÜCUT ESTETİĞİ OPERASYONLARI

Meme estetiği, tam ve mini karın germe, yağ alma yöntemiyle bölgesel vücut şekillendirme, popo şekillendirme gibi estetik operasyonlar özellikle vücut bölgesinde kışın en fazla tercih edilen operasyonlar arasındadır.

Vücut estetiği operasyonlarında birden fazla operasyon bir arada uygulanabilir. Örneğin meme estetiği operasyonları ile karın germe estetiği aynı operasyonda birleştirilebilir.

Minimal kesiler ile kişinin ihtiyacına göre yağ alma ya da yağ transferi gibi operasyonlar minimal cerrahi operasyonlarıyla birleştirilebilir.

Günümüzde estetik operasyonlarda uygulanan minimal ve gizli kesiler sayesinde her mevsimde yapılabilse de kışın sosyal hayatı kaçırmadan iyileşme ve yeni şeklin yerleşmesi için daha imkan sağlayabilir. 

Kışın evde dinlenerek geçirdiği süreyi estetik operasyon sonrası iyileşme sürecini daha rahat geçirmek için değerlendirmeyi tercih edebilir.