İki doz aşı olan sağlık bakanı, hafif semptomları olduğunu ve lateral akış testinin sonucunu pozitif PCR testi ile doğruladığını söyledi. Javid, “Evden tecrit etmeye ve çalışmaya devam edeceğim” diye tweet attı.

BAŞBAKAN TEMASLI OLABİLİR

Test ve izleme kurallarına göre, önceki 48 saat içinde bakan ile temas halinde olan herkes kendini tecrit etmelidir. Johnson'ın Cuma günü Downing Caddesi'nde sağlık bakanı ile görüştüğüne inanılıyor. 

Johnson, insanların günlük bir test yaparak çalışmasına izin veren pilot sistemde yer alıyorsa, izolasyondan kaçınabilir. Geçen hafta, devlet dairesindeki üç personelin pilot uygulamaya kaydolduğu ortaya çıktı. Bununla birlikte, hükümet halkı kendilerine söylendiği takdirde tecrit etmeye çağırmaya devam ederken, Johnson çifte standartla suçlanma riskiyle karşı karşıya.

Programın yetkililer tarafından kullanılması, izolasyon kurallarına karşı çıkan milletvekillerini kızdırma riskini de beraberinde getiriyor. Muhalefetten, bakanların bunu kullanmasına izin verilmesinin bir “onlar ve biz” sistemi algısı yaratacağı konusunda uyarıda bulunarak, planı genişletmeleri için şimdiden çağrılar yapıldı.

AYLAR SONRA REKOR GELDİ

İngiltere’de Cumartesi günü 54 bin 674 yeni Covid-19 vakası daha açıklandı ve sayıların Ocak ayında en son görülen seviyelere geri döndüğünü doğruladı. Ayrıca, 41 kişinin daha Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. (Guardian)