İngiltere Halk Sağlığı Merkezi, yaptığı araştırmada çarpıcı bir sonucu ortaya çıkardı...

PA'da yer alan habere göre, uzmanlar corona virüsü atlatan kişilerde virüsün burun ve boğazlarda taşınabildiği ve bu nedenle başkalarına da yaybilecekleri belirlendiği açıklandı.

5 AYLA SINIRLI OLABİLECEĞİ BELİRLENDİ

Merkezin 'Sars-cov-2 Bağışıklık ve Yeniden Enfeksiyon Değerlendirmesi' (Siren) adını verdiği araştırmasında Covid-19'a yakalanıp enfeksiyonu atlattıktan sonra antikor süresinin 5 ayla sınırlı olduğu ortaya çıktı.

MASKE VE MESAFE UYARISI

Bu sonuçla birlikte hastalığa yakalananların tekrar yakalanma riski olduğu belirtilirken maske ve mesafe uyarılarına uyulması tavsiyesinde de bulunuldu.

ANTİKORLAR BAĞIŞIKLIĞI SALIYOR

Enfeksiyonu kapan çoğu kişinin ürettiği antikorlar sayesinde Covid-19'a karşı bağışıklık kazanıyor. Bu yüzden durum, uzun süre sonra hastalığı kapmayan kişiler açısından kolay oluyor.

44 KİŞİDE TEKRAR GÖRÜLDÜ

Ancak araştırmanın yaptığı araştırmada virüse yakalanıp atlatan 6 bin 614 katılımcı arasında 44 potansiyel yeniden enfeksiyon tespit etti.

''BAŞKALARINA BULAŞTIRMA RİSKİ''

Uzmanlar, virüsü atlatıp yeniden yakalanmanın zor olduğunu ancak sürenin tam olarak ne kadar olduğunu bilmediklerini ifade ederek yeniden enfekte olma durumu yüksek ve başkalarına bulaştırma riski de bulunuyor uyarılarında bulundu.

''YÜZDE 83 KORUMA''

Uzmanların katılımcılar üzerinde yaptığı corona virüsü testi ike 44 yeni enfeksiyon oranı oluşurken bu yüzde 83'lük koruma sağlandığı sonucunu da ortaya çıkardı.

''AŞI BAĞIŞIKLIĞIN KAZANILMASINA YARDIMCI OLACAK''

44 kişiden 13'ünün de yeniden enfeksiyonlarını semptomatik geçirdiğini dile getiren Hopkins şunları söyledi:

"Sonuçların bize söylediği, önceki enfeksiyonun aşı kadar iyi göründüğü, ki bu da nüfus için çok iyi bir haber. Aşının yanı sıra, halkın bağışıklık kazanmasına da yardımcı olacaktır."