Yeni yapılan bir araştırmanın bulgularına göre, sigara içmenin iki nesil sonra insanların sağlığına zarar verebileceği bir "nesiller arası etki"nin olası varlığına dair daha fazla kanıt sağlıyor.

European Respiratory Journal'da yayınlanan çalışmada, “Babaları çocuklukta pasif içiciliğe maruz kalırsa, çocuklarda alerjik olmayan astım riskinin, babası maruz kalmayan çocuklara kıyasla yüzde 59 arttığı” kaydedildi. Melbourne Üniversitesi'nden Jiacheng Liu, “Babalar pasif içiciliğe maruz kalırsa ve kendileri sigara içmeye devam ederse, risk yüzde 72 ile daha da yüksek oluyor” dedi.

‘TORUNLARI BİLE ETKİLİYOR’

Avustralyalı, İngiliz ve Sri Lankalı araştırmacılardan oluşan bir ekip tarafından yapılan araştırmada için Dr. Dinh Bui, "Bulgularımız, sigaranın neden olduğu hasarın sadece sigara içenler üzerinde değil, aynı zamanda çocukları ve torunları üzerinde de nasıl bir etkisi olabileceğini gösteriyor" dedi ve elde edilen sonuçlara göre, erkeklerin kendi yavrularının sağlığını etkileme riskini azaltmak için mümkünse sigara içmekten kaçınmaya çalışmaları gerektiğini de sözlerine ekledi. (Guardian)