Lider Kim Jong-un'un, bazı sağlık uzmanlarının kolera veya tifo olabileceğini düşündüğü yeni hastalığı incelemek ve kontrol altına almak için karantina uygulanmasını emrettiği bildirildi.

Ülke lideri, bu "akut salgın" ile mücadele edenlere yardım etmek için etkilenen bölgelere ilaç gönderdiğini söyledi.

Devlet medya ajansı KCNA’da "Kim, yayılmasını tamamen engellemek için şüpheli vakaları karantinaya almak için iyi örülmüş bir önlem alarak salgını mümkün olan en erken tarihte kontrol altına alma gereğini vurguladı" şeklinde kaydedildi. 

ATIKLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

Raporlar, Kuzey Koreli yetkililerin kanalizasyon ve diğer atık malzemeleri dezenfekte etmeye başladığını söylüyor. KCNA, "tüm sakinler için yoğun taramanın" yanı sıra karantinaların uygulandığını da sözlerine ekledi.

Geçen ay, Kuzey Kore, ülkesinde Covid-19 vakaları ve ölümleri olduğunu resmen açıklayarak olağanüstü hal ilan etti. Hükümet, salgını "en ciddi ulusal acil durum" olarak nitelendirdi ve enfeksiyonları kontrol altına almak için ülke çapında bir karantina uyguladı.

HALK SEFİLLİK İÇİNDE

İzole komünist ulus, Covid-19 pandemisi sebebiyle daha da kötüleşen uzun vadeli bir gıda kıtlığı kriziyle uğraşıyor. Pandemi öncesinde, Dünya Gıda Programı yaklaşık 11 milyon insanın  yetersiz beslendiğini ve acil yardıma ihtiyaç duyduğunu tahmin ediyordu. Kuzey Kore, gıda krizini hafifletmek için küresel yardım kuruluşlarının yardımını reddetti ve yabancı hükümetlerden Covid-19 aşısı almayı reddetti. (Mirror)