Polis tahminlerine göre dünkü büyük kalabalık, 18 Aralık'takinden yaklaşık dört kat daha büyüktü. Protestocular, diğer şeylerin yanı sıra, toplu taşıma araçlarını kullanmak, restoranlarda yemek yemek ve etkinliklere katılmak için aşılanmanın zorunlu kılınmasıkonusundauygulanacak olan hükümet planına karşı çıktılar.

GÖZALTILAR VAR

Fransa Ulusal Meclisi bu hafta, Senato tarafından onaylanması halinde mevcut 'sağlık geçişlerinin' yerini almak üzere 'aşı geçişleri' getirecek bir yasa tasarısını onayladı. Mevcut kurallara göre, negatif bir PCR veya antijen testi, 24 saat geçerli bir geçişe erişim sağlar. Bununla birlikte, bir aşı kartı yalnızca yakın zamanda iyileşen veya Covid-19’a karşı tamamen aşılanmış olanlara verilir.

Resmi tahminlere göre yalnızca Paris'teki kalabalık en az 18 bin kişiydi. Başkentte çıkan arbedede on protestocu tutuklandı ve üç polis memurunun yaralandığı bildirildi. Fransa'nın diğer şehirlerinde düzenlenen çok sayıda protestoda en az iki düzine kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

‘SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİM’

Salı günü Le Parisien ile yaptığı röportajda Macron, “Fransız halkını kızdırmak niyetinde değilim. Ama aşısız olanlara gelince, onları gerçekten kızdırmak istiyorum” demişti. Macron, aşısız Fransa halkını “sonuna kadar kızdırmaya” devam etmenin “stratejisi” olduğunu açıkladı ve yalnızca “küçük bir azınlığın” hükümetin kısıtlamalarına direnmesiyle övündü. (RT)