Reuters tarafından incelenen 236 sayfalık belgede, davaya bakan yargıç, "sanıkların her birinin zararlı sonucun gerçekleşmesine yol açan ve katkıda bulunan ihmalkar davranışlarını" sorguladı.

Karar, 2020'de öldüğü sırada Maradona'ya bakan doktorlar, hemşireler ve bir psikolog da dahil olmak üzere sekiz kişinin "basit cinayet" ile suçlandığını söyledi. Maradona'nın ölümünü araştırmak üzere atanan bir sağlık kurulu, 2021'de sağlık ekibinin "uygunsuz, yetersiz ve pervasız" davrandığı sonucuna vardı.

AVUKATTAN SERT AÇIKLAMA

Maradona'nın oğullarından birinin avukatı Mario Baudry, Reuters'e verdiği demeçte, Dünya Kupası kazanan ‘Tanrı’ lakaplı futbolcunun öldüğü sırada “çaresiz bir durumda” olduğunu söyledi. Maradona, 25 Kasım 2020'de 60 yaşında öldü. Baudry, "Nedenini görür görmez cinayet olduğunu söyledim. Uzun süre savaştım ve işte buradayız, bu aşama tamamlandı" diye ekledi. 

Arjantinli savcılar, Maradona'nın Buenos Aires yakınlarındaki bir evde ölümünden kısa bir süre sonra, doktorunun mülklerinin aranması ve bakımıyla ilgilenen diğer kişilerin araştırılması da dahil olmak üzere soruşturmalara başladı. Kararda adı geçen sanıklar arasında Maradona'nın beyin cerrahı ve kişisel doktoru Leopoldo Luque; psikiyatristi Agustina Cosachov; psikoloğu Carlos Diaz; iki hemşire, Gisella Madrid ve Ricardo Almiron; patronları Mariano Perroni; ve iki doktor, Pedro Di Spagna ve Nancy Forlini yer alıyordu. 

‘BİR SUÇLU ARANIYOR’

Sanıklar Maradona'nın ölümünün sorumluluğunu reddetti. Hakim, bazı avukatların davanın düşürülmesini talep ettiğini söyledi. Cosachov'un avukatı Vadim Mischanchuk, karara itiraz edeceklerini belirterek, psikiyatristin bakım alanının ölüm nedeni ile hiçbir ilgisi olmadığını da sözlerine ekledi. Avukat, "Her ne pahasına olursa olsun bir suçlu aranıyor ve tarafsızlık kaybediliyor" dedi. (Guardian) a