Zamanla cildimiz çevresel ve genetik faktörlerden etkilenecektir. Cilt, çeşitli faktörlerden etkilenir ve zamanla canlılığını kaybeder. Cilde en zararlı faktör güneş ışığıdır. Yaşla birlikte çevresel ve genetik faktörlerin zararlı etkileri belirginleşir. Cilt yapısı bozulabilir, donuk görünebilir, sivilce sorunu yaşanabilir ve kırışıklıklar derinleşebilir. Bu ve benzeri sorunları çözmek için minik dokunuş işlemleri ile cilt gençleştirilebilir. 
Minik dokunuşlar ile etkili değişimler yaratabilirsiniz

En çok tercih edilen minik dokunuşlar ise;

Botoks yöntemi:Kırışıklık tedavisinde genellikle ilk tercihtir. Kaşları kaldırmak, çene hattını belirginleştirmek ve inceltmek için kullanılabilir. Ayrıca migren ve aşırı terleme hastalıklarının tedavisinde de botoks yöntemi kullanılmaktadır.

Dolgu yöntemi:Genellikle yüz bölgesinin hacminin azalmaya başladığı bölgeler için tercih edilir. Derin kırışıklıklar, dudak-burun kenarı-burun-elmacık kemiği belirginleşmesi ve göz çevresinde oluşan çukurların tedavisinde kullanılır.

Cilt gençleştirme uygulamaları:Cilt gençleştirme işlemi yüz ve vücuda uygulanır. Elastikiyeti arttırmak için nemlendirici özelliğinde, mezoterapi, PRP, kimyasal peeling, kişilerin şikayetlerine göre ortadan kaldırılır. Uygulanacak prosedürler ayrı ayrı planlanır ve takip edilir.

Liposuction uygulamaları:Vücut şekillendirmenin en ünlü yöntemidir. Hastanın şikayet ettiği bölgedeki fazla yağları alarak istenilen görünümü elde etmeye çalışın. Bu alınan yağlar gerekli bölgelere volüm vermek için enjekte edilebilir.

Askılama Yöntemi:Bu yöntem ile kalıcı silikon ya da eriyen özel ipler kullanılarak yüzdeki sarkma ve deformasyonlar onarılabilir. Ayrıca botoks,dolgu yada yağ enjeksiyonları ile bütünsel bir değişim yapılabilir.

Minimal cilt gençleştirme yöntemlerini faydaları

Minimal cilt gençleştirme yöntemi genellikle ameliyatsız bir işlemdir. Bu nedenle birçok avantaj sağlar. Bu, anestezi ve dikiş olmamasının en büyük faydasıdır. Diğer prosedürlerle karşılaştırıldığında, zamanı kurtarmak ve günlük hayata devam etmek çok kolaydır. Uygulamanın etkisi kısa sürede ortaya çıkabilmekte, bu sayede kişiler istedikleri görünüme kolayca kavuşabilmektedir. 

Unutulmamalıdır ki en küçük cilt gençleştirme yöntemi diğer işlemlere göre daha güvenilir olsa bile mutlaka bir uzman tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.