PlatformMalone'un hesabını kapattığında, 516 binden fazla takipçisi vardı. Yapılan hamlenin otomatik mi yoksa bir insan tarafından mı yapıldığı belirsizliğini koruyor. 

‘MÜCADELEYİ KAYBEDİYORUZ’

Malone, diğer sosyal medyasından haberlere tepki göstererek, "Ayrıca, bu aşıların çocuklara zorunlu kılınmasını ve hükümetlerimizdeki, tıbbi-endüstriyel kompleks ve ilaç endüstrilerindeki yolsuzluğu durdurmak için verdiğimiz mücadelede kritik bir bileşeni kaybettiğimiz anlamına geliyor" diye yazdı ve insanları uyum sağlamaya teşvik etti. 

Malone, Covid-19'a karşı Pfizer ve Moderna aşılarının temeli olan mRNA teknolojisinin icadına önemli ölçüde katkıda bulunmasıyla tanınan kıdemli bir virolog ve aşı geliştiricisidir. Pandeminin ortasında, SARS-CoV-2 coronavirüsünün yayılmasına yanıt olarak alınan politikaların birçoğunun önde gelen bir eleştirmeni olarak ortaya çıktı.

‘BİLİMSEL DEĞİL’

Yaşlılar veya bağışıklığı düşük olanlar gibi yüksek risk grubundaki kişilerin aşılanmasını savunuyor ve yaşı nedeniyle kişisel olarak aşılandığını söyledi. Ancak sağlıklı gençlerde ve özellikle çocuklarda aşı risklerinin virüse karşı korunmanın yararlarından daha ağır bastığına inanıyor.

Malone, aşı zorunlulukları veya zengin ülkeler tarafından aşıların depolanması gibi birçok politikanın bilime dayanmadığına inanıyor. Ayrıca büyük ilaç şirketlerinin ve Bill Gates gibi zengin kişilerin küresel sağlık meseleleri üzerindeki etkisi hakkında eleştirel bir şekilde konuşuyor.

Eleştirmenler, Malone'u aşılar hakkında yanlış bilgi yaymak ve şüpheci ifadeleriyle aşı karşıtlarını teşvik etmekle suçladı. ABD merkezli diğer sosyal medyalarda olduğu gibi Twitter'ın da platformunda sağlıkla ilgili yanlış bilgilendirmeye karşı politikaları var. (RT)