Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, bir mRNA aşısının ilk dozundan sonra toplam 216 kalp iltihabı vakası ve ikinci dozdan sonra 573 vaka daha tespit etti.

ÖZELLİKLE GENÇLERDE GÖRÜLÜYOR

ABD halk sağlığı danışmanları, yüzlerce aşılı insan miyokardit denen bir durum yaşadıktan sonra, mRNA teknolojisini kullanan Covid-19 aşıları ile kalp iltihabı arasındaki potansiyel bağlantıyı görüşmek üzere bir araya gelecek.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin Bağışıklama Uygulamaları Danışma Komitesi, özellikle ergenler ve genç yetişkinler arasında bildirilen durum vakalarındaki artışı görüşmek üzere 18 Haziran'da toplanacak. Moderna ve Pfizer’ın geliştirdiği Covid-19 aşıları mRNA teknolojisini kullanıyor.

ÇOĞU İYİLEŞTİ

Nisan ayından bu yana, kalp çevresindeki zarın bir iltihabı olan perikardit ile birlikte miyokarditvakalarında bir artış gördü. Vakalar, nadir olmakla birlikte, çoğunlukla genç erkeklerde ve genç erişkinlerde meydana geldi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, bir mRNA aşısının ilk dozundan sonra toplam 216 kalp iltihabı vakası ve ikinci dozdan sonra 573 vaka daha tespit etti. İlk dozu takiben miyokardit veya perikarditli kişilerin ortalama yaşı 30 ve ikinci doz vakalarında 24 idi. 30 yaşın altındakiler arasında 475 vaka tespit edildi.

Ajansa göre çoğu hasta tedaviye ve dinlenmeye iyi yanıt verdi ve 10'dan 8'inden fazlası semptomlarından tamamen kurtuldu.

(Al Jazeera)