Araştırmacılar, yolcuların uçakta virüs bulaşmış bir kişiden virüse maruz kalma riskinin, orta koltukların boş olması durumunda yüzde 23 ila yüzde 57 oranında azaltılabileceğini söyledi.

MANKEN KULLANDILAR

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ve Kansas Eyalet Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, havadaki virüs parçacıklarının bir uçak içinde ne kadar uzağa gittiğini tahmin ettiler. 

Virüs partiküllerinin hava yolu kabin maketlerinden akışını ölçmek için aerosol yayan mankenler kullandılar. Bununla birlikte, çalışma, pandemiden önce 2017'de yapılan bir araştırmaya dayandığından maske kullanımını hesaba katmadı.

RİSK ÇOK DÜŞÜK

ABD'nin en büyük taşıyıcılarının ticaret grubu olan Amerika Havayolları, havayollarının virüsün uçaklarda yayılmasını önlemek için maske, yolculara sağlıkları hakkında soru sorma ve kabinlerin hızlandırılmış temizliği dahil olmak üzere çeşitli önlemler aldığını söyledi. 

Grup, hava yolu endüstrisi tarafından finanse edilen bir Harvard Üniversitesi raporuna, corona virüsün uçaklara bulaşma riskinin çok düşük olduğunu gösterdiğini belirtti.

(AP, Çeviri:polemikhaber)