TELE1 yayınında konuşan Prof. Dr. Osman Erk şunları söyledi;

*Vaka sayımız beş binlere kadar azalmıştı. Mart ayı başında vaka sayımız on binler civarında. Şu anda da biliyorsunuz altmış binleri geçmiş durumdayız. Yani vaka sayılarında; yüzde üç yüzlük, dört yüzlük artış var ve aktif vaka sayısı da beş yüz binlerden daha fazla. 

*Gerçekten bu rakamlarla her gün dünya rekorları kırılmaya devam ediyor, dünyada açık ara birinciyiz. 

*Nüfus başına düşen vaka sayısı bakımından açık ara birinciyiz ve biz bir takım pansuman tedbirlerle günü kurtarmaya çalışıyoruz. 

*En kısa zaman içerisinde bu on beş günlük kısmı kapanma süreci içerisinde vaka sayılarında bir yüzde ellilik azalma olabileceği umut edilerek bu tedbirler yürürlüğe konuldu.

*Ama ben bu ihtimalin gerçekleşmesinin gerçekten çok zor olduğunu düşünenlerdenim. 

*O nedenle şu anda kritik bir dönemde olduğumuzu bir kere daha ifade etmek isterim. Ve bu önlemlerin yeterli olmadığını bir kez daha vurgulamak isterim burada.

*Çünkü bilimsel rakamları göz ardı ediyoruz. 

*Haziran ayı başında bizim vaka sayılarımız yedi yüzlere kadar düşmüştü. Ne yaptık Haziran ayı başında kontrollü sosyal yaşama geçtik. Gerçekten yedi yüzlü rakamlardaydı vaka sayısı. 

*Ama açıldıktan hemen sonra vaka sayıları giderek artmaya başladı. Netti bu, yani 15 Haziran'da bizim vaka sayılarımız bin beş yüz civarında idi. 

*Temmuz ayında vaka sayıları yerine hasta sayılarını açıklamaya başladık. Yani rakamları gizledik. Açıkcası bakın yani bunu net olarak burada söylüyorum. Hiç çekinmeden söylüyorum. Biz rakamları sakladık insanlardan... 

*Peki sakladık da ne oldu? Eylül ayı itibariyle Eylül ayından başlayarak diğer aylarda aralık ayına kadar vaka sayıları pik yaptı biliyorsunuz. 

*Haziran ayından başlayan o altı aylık periyodun sonunda gerçekten biz 30 binli rakamlara ulaştık. İşte kaybedilen insan sayısı gene iki yüzlere yaklaşmıştı ama şu anda geneli biliyorsunuz haziran ayının mart ayı başında vefat eden kişi sayısı altmışlardayken şu anda üç yüzlere kadar çıktı.

*Yani burada da yüzde 500'lük  600'lük bir artış söz konusu. Yani biz açılımları çok yanlış yaptık. Yani Haziran'da da yanlış yaptık. Şimdi de yanlış yapıyoruz.