Üniversitenin yaptığı açıklamada, halen devam etmekte olan araştırmanın ilk aşamasının, bir enfeksiyonu tetiklemek için virüsün ne kadarına ihtiyaç duyulduğunu bulmaya odaklanırken, ikincisinin, birini savuşturmak için gereken bağışıklık tepkisini belirlemeyi hedefleyeceği belirtildi.

‘AŞI GELİŞTİRMEYİ KOLAYLAŞTIRACAK’

Araştırmacılar, ona maruz kalan insanların yaklaşık yarısının asemptomatik veya hafif Covid-19 olmasını sağlayan olası en zayıf virüs enfeksiyonunu oluşturmaya yakınlar.Daha sonra, bir enfeksiyonu önlemek için hangi antikor veya bağışıklık T hücrelerinin seviyelerinin gerekli olduğunu belirlemek için önceden doğal olarak enfekte olmuş veya aşılanmış gönüllüleri virüsün orijinal varyantının bu dozuna maruz bırakmayı planlıyorlar.

Oxford Üniversitesi Aşı Bilimi Profesörü ve çalışmanın baş araştırmacısı Helen McShane, "Bu, yeni bir aşı ile tetiklememiz gereken bağışıklık tepkisidir" dedi.Açıklamada, denemenin bulgularının gelecekteki aşı geliştirmenin çok daha hızlı ve verimli olmasına yardımcı olacağı belirtildi. (Reuters)