Pandemi son 2 yılı aşkın bir süredir tüm dünyayı sarsmış durumda. Halen de tümden ortadan kalkmış değil. Türkiye de Mart 2020’den beri virüsün etkisi altında. Virüse yakalanan milyonlarca kişi arasında Maltepe’de yaşayan Canan Günay (74) ile kızı Rumeysa Günay (53) da yer aldı. Anne-kıza, gittikleri Maltepe Devlet Hastanesi’nde 11 Nisan 2021 günü Covid-19 teşhisi konuldu.

SULTANGAZİ’DE YER BULUNDU

Anne-kızın tedavisine evlerinde devam edildi. Ancak birkaç gün sonra ikisinin de durumu ağırlaştı. 112 sistemi üzerinden hastane arayışına girildi. Yapılan araştırma sonrası Sultagazi’de bulunan Mediistanbul Hastanesi’nde yer olduğu belirlendi.

ACİLDEN GİRİŞ YAPTILAR

Rumeysa Günay anılan hastanenin acilinden giriş yaptı. Anne Canan Günay’ın da acilden girişi yapıldı. Durumları kötü olan anne-kız yoğun bakım servisine kaldırıldı. 

YOĞUN BAKIMDAYKEN PARA İSTENDİ

Günaylar’ın tedavisi devam ederken, iddiaya göre, hastane görevlileri ödeme yapılmasını talep etti. İddiaya göre, “Ödeme yapılmadığı taktirde, tedaviye devam edilemez” denildi.

86 BİN LİRALIK FATURA

Günay ailesi bir kısmı nakit bir kısmı kredi kartı ile olmak üzere ödeme yaptı. Hastanenin kestiği faturaya göre Canan Günay’a 48 bin, Rumeysa Günay’a ise 38 bin liralık bir fatura çıkarıldı.


Ersoy Simsek / Yönetim Kurulu Başkanı / Medistanbul Hastanesi

ANNESİ HAYATINI KAYBETTİ

24 Nisan günü Rumeysa Günay’ın durumu düzeldi ve taburcu oldu. Yoğun bakımda tedavisine devam edilen anne Canan Günay ise 29 Nisan günü öldü.

İADESİ İÇİN DAVA AÇTILAR

Günay ailesi, özel hastaneden kendilerinden alınan paranın, Sağlık Bakanlığı’nın tebliğine aykırı olduğunu belirterek dava açtı. İlk olarak arabulucuya giden taraflar anlaşamadı. Anılan anlaşmazlık sonrası aile Anadolu Tüketici Mahkemesi’ne dava açarak, Medistanbul Sağlık Hizmetleri AŞ’nin kendilerinden aldığı paranın iadesi istendi.